Ανακοινώθηκαν οι βάσεις σήμερα.

Άνοδο παρουσίασαν οι σχολές της Πληροφορικής, γιατί ίσως υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον, μια δουλειά, μια θέση, μια ανέλιξη. Κακά τα ψέματα αν θες πληροφορική πρέπει να το 'χεις. Με το μυαλό και έναν καλό υπολογιστή κάνεις θαύματα! Καθηγητικές, παιδαγωγικές, οικονομικές, πολυτεχνικές σχολές κυμαίνονται από μεσαία έως και χαμηλά επίπεδα και όλοι ξέρουμε το λόγο. Δεν κουνιέται φύλλο. Οι ιατρικές σχολές κινούνται υψηλά και φυσιολογικά, ενώ μία μικρή πτώση έγινε αισθητή και στα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάντα οι βάσεις είναι υψηλές, λόγω του πληθυσμού, της μικρής χιλιομετρικής απόστασης από τις γύρω περιοχές και της ελπίδας από παλιά- παλαιόθεν- ότι οι μεγάλες πόλεις προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για αποκατάσταση.

Δεδομένου της κρίσης σχολές σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας έχουν πολύ μικρή βάση για το λόγο ότι αρκετά σπίτια δεν μπορούν να στηρίξουν τη φοίτηση των παιδιών τους. Οι χαμηλές βάσεις των σχολών αυτών δεν οφείλονται στο χαμηλό τους επίπεδο, αλλά στην έλλειψη προτίμησης. Στο τέλος όλοι βγαίνουν με το ίδιο πτυχίο.

Όπου και αν είστε, όπου κι αν έχετε περάσει χαρείτε τη στιγμή και κάντε όνειρα. Ακόμα και εάν βρίσκεστε εκτός, δείτε το σαν ευκαιρία. Το να μάθει κανείς μία τέχνη είναι σήμερα η καλύτερη λύση. Όπως έλεγαν οι παλιοί μάθε τέχνη και άστηνε και αν πεινάσεις πιάστηνε.