Ένα ιδιαίτερο εικαστικό περιβάλλον, με έργα που υποδηλώνουν τη ζωή, τον καρπό, την ανθοφορία, παρουσιάζει ο διεθνής Έλληνας ζωγράφος Γιάννης Κόττης στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί KapopoulosFineArts στις Σπέτσες στις 26 Αυγούστου.  Διαφορετικές εκφάνσεις της φύσης που βρίσκεται σε φάση αναγέννησης, οργιαστικές εικόνες ζωής, με τη μοναδική σφραγίδα του Γιάννη Κόττη. Κάθε πινελιά του μοιάζει να κρύβει εκρήξεις. Ένας εικαστικός ύμνος στη χαρά, που βρίσκεται, στα μικρά, τα απλά, τα ανθρώπινα.

«Πρόκειται για μια ζωγραφική καθαρά βιωματική», επισημαίνει ο ίδιος ο Γιάννης Κόττης και δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από τις χρωματικές ατμόσφαιρες της νέας του δουλειάς. «Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης μου είναι οι εικόνες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου από τότε που ήμουν παιδί και μεγάλωνα στην Κορινθία. Τα δέντρα, οι πορτοκαλιές, οι λεμονιές, οι ροδιές, οι αμυγδαλιές ήταν ολάνθιστες και στη συνέχεια γεμάτες καρπούς. Αυτές οι μνήμες καρμποφόρησαν αργότερα μέσα μου και πέρασαν στη ζωγραφική μου. Όλα τα θέματα αυτής της ενότητας είναι καλοκαιρινά, χαρούμενα. Το σύνολο αυτής της δουλειάς αποπνέει αισιοδοξία, ζωή.»

Μιλώντας για το ύφος της δουλειάς του ο Γιάννης Κόττης επισημαίνει «στόχος μου δεν είναι να αντιγράψω την δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε. Πιστεύω ότι ο ζωγράφος δεν είναι ιστορικός, ούτε δημοσιογράφος για να αποδίδει την πραγματικότητα. Τι θα ωφελήσει αν αναπαράγω και στη ζωγραφική μου το ζοφερό για πάρα πολλούς ανθρώπους περιβάλλον; Η τέχνη πρέπει να είναι υπερβατική. Να δίνει διέξοδο. Υπάρχουν σαφώς κορυφαία, δραματικά έργα που είναι αριστουργήματα. Όμως η δική μου τέχνη έχει κλασικό χαρακτήρα και οδηγεί στο φως.»

Στην έκθεση του στις Σπέτσες ο Γιάννης Κόττης  παρουσιάζει  μια εντυπωσιακή σειρά έργων, ονειρικού χαρακτήρα, όπου οι άνθρωποι μοιάζουν εντελώς ανάλαφροι και ευτυχισμένοι. Βρίσκονται δε σε αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, η οποία περιλούζει με τα άνθη της κάθε εικόνα του. Τα ποδήλατα είναι έτοιμα για βόλτα, ενώ τα φορτηγά του κουβαλούν φορτία χαράς. Μια χρωματιστή απόδραση από την πραγματικότητα από έναν διεθνή δημιουργό, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου στο προκαταρκτικό έτος (1974 - 1979).

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Beaux - Arts στο Παρίσι για τρία χρόνια. Από το 1987 έως και σήμερα εκθέτει στην Γκαλερί Samy Kinge - Παρίσι.

Η έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts –Σπέτσες εγκαινιάζεται παρουσία του καλλιτέχνη στην 26 Αυγούστου 2017. Ώρα 20.30.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Αυγούστου ως 10 Σεπτεμβρίου  2017. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-15.00, 19.00-1.00. 

KapopoulosFineArts Σπέτσες: Ντάπια - Σπέτσες τηλ. : 22980 72278 Κ: 6944 446 675