Έντονη δυσοσμία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις εκβολές του ποταμού Πείρου, στα 200 μέτρα περίπου από την θάλασσα.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του ο Σύλλογος Αλισσαίων Πείρος προς την Διεύθυνση Περιβάλλοντος Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με κοινοποίηση στο Δήμο Δυτικής Αχαίας - ΔΕΥΑΔ και στον πρόεδρο Τοπικού Διαμερίσματος Κάτω Αλισσού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σας ενημερώνω ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια έντονη δυσοσμία κατά διαστήματα στις εκβολές του ποταμού Πείρου, στα 200 μέτρα από τις εκβολές του και μέσα στην θάλασσα δεξιά και αριστερά. Εχθές βγήκαν στην θάλασσα δεξιά και αριστερά των εκβολών του Πείρου, κίτρινες και σκουρόχρωμες φυσαλίδες.

Αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κατά διαστήματα μετά τις 16 Αυγούστου. Παρακαλούμε όπως κάνετε δειγματοληψία από τις εκβολές του Πείρου ποταμού στον Κάτω Αλισσό καθώς και των θαλάσσιων υδάτων.

Να μας κοινοποιήσετε τις πρόσφατες μετρήσεις από την έξοδο του βιολογικού Κάτω Αχαίας καθώς και από την έξοδο της ΒΙ.ΠΕ ΕΤΒΑ. Αυτή την στιγμή ο ποταμός δεν κατεβάζει νερό και είναι περίεργο να βγαίνουν δυσοσμίες. Το νερό που υπάρχει ξεκινά από την θέση Παναγίτσα Κάτω Αλισσού.

Ακόμα το παρών κοινοποιείται στην ΔΕΥΑΔ δήμου Δυτικής Αχαίας ώστε να ελέγξει ποιοι κάτοικοι από την παραλιακή ζώνη έχουν συνδεθεί με την αποχέτευση και οποίος δεν έχει συνδεθεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες να συνδεθούν (έσοδα δεν χρειάζεται η ΔΕΥΑΔ; ).

Στο επόμενο διάστημα θα ζητήσουμε και την επίσκεψη μας στο βιολογικό. Παρακαλούμε περιμένουμε τις  πειστικές  απαντήσεις σας επί των ανωτέρω σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και τις απαντήσεις από τις μετρήσεις».