Δεν υπάρχει Πατρινός ή κάτοικος των περιχώρων που να μη γνωρίζει τα περίφημα Τριζόνια, μια συστάδα μικρών νησιών που βρίσκονται απέναντι από το Αίγιο, 500 μέτρα από τα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα, στις ακτές της Φωκίδας.

Αποτελούνται από το ομώνυμο νησάκι, που είναι το μεγαλύτερο και το μόνο κατοικήσιμο, και ακόμη από τα νησάκια Πρασούδι, Αϊ-Γιάννης και Πλάνεμι.


Το όνομά τους προέρχεται, σύμφωνα με μια εκδοχή, από τα πολλά τριζόνια ή γρύλους που υπήρχαν κάποτε εκεί. Το κεντρικό νησάκι μπορεί να είναι μικρό σε έκταση αλλά είναι πάμπλουτο σε φυσική ομορφιά, ησυχία και γραφικότητα. Δεν κυκλοφορούν μηχανοκίνητα οχήματα ενώ στο λιμανάκι του χωριού βρίσκονται μερικές ταβέρνες και καφετέριες όπως και λίγα ξενοδοχεία.

Εκτός από τη γραφική μικρή παραλία στην άκρη του λιμανιού υπάρχουν και άλλες μέσα στο νησί, ενώ σίγουρα πολλές γωνιές με άπειρο φυσικό κάλλος σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε.


Γαλήνη, ηρεμία, διασκέδαση, κολύμπι, βαρκάδες, ξεγνοιασιά και πάρα πολλά άλλα χαρακτηριστικά κρύβονται μέσα στα μικρά αλλά θαυματουργά Τριζόνια. Δεν μένει παρά να τα ανακαλύψετε από κοντά, μιας και απέχουν μόλις 50 λεπτά από την πόλη της Πάτρας.

Πάρτε στις φωτογραφίες του patrasevents.gr που ακολουθούν μια πρώτη γεύση του μέρους (αν δεν το έχετε επισκεφτεί ακόμα):


Βίντεο: DayTrips