Με την συμμετοχή 12 χορευτικών συγκροτημάτων με πάνω από 200 χορευτές πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 15ου Παγκαλαβρυτινού ανταμώματος στην Κλειτορία την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Οι χορευτές φορώντας τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες παρέλασαν αρχικά στους δρόμους της Κωμόπολης με τη συνοδεία οργάνων και αλόγων από τον Σύλλογο Φίλων Ίππων Χελμός.

Στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, χορεύοντας με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας για να ακολουθήσει μετέπειτα η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα.

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών είχε φροντίσει με την στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημάρχου κ. Λαζουρά, να φιλοξενήσει σε εστίες τους χορευτές από μακρινές περιοχές και να παραθέσει δείπνο σε όλους. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική στην πλατεία της περιοχής. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Α.Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας Σία Αναγνωστοπούλου, ο Βουλευτής Αχαϊας Ν.Δ Α.Κατσανιώτης, , ο πρώην Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Δημήτρης Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Χαρά Γεωργακοπούλου και Βασίλης Καρράς, η Δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρύτων Χρύσα Παπαδάτου,  ο Πρόεδρος των εν Αθήναις Κλειτορίων Παναγιώτης Μπαλφούσιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων Βασίλης Χρόνης και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργύρης Αγγελόπουλος.


Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στο 15Ο Παγκαλαβρυτινό αντάμωμα στην Κλειτορία ήταν οι εξής και αναφέρονται με την σειρά που παρέλασαν στην πατινάδα:

1. Σύλλογος Φίλων Ίππων Κλειτορίας"Ο Χελμός".
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας.
3. Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών.
4. Σύλλογος Λυκουριωτών «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ».
5. Σύλλογος των Εν Πάτραις Λειβαρτζινών " Η Αγία Τριάς"
6. Χορευτικός Όμιλος ΕΛ.ΠΑ.ΧΟ Δικταίοι Καστρινοί.
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Μπεγουλακίου «Οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος κ Παύλος». 
8. Σύλλογος Ψωφιδαίων «Ερικύνη Αφροδίτη».
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλανδρίτσας.
10. Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης «Ο Άγιος Αθανάσιος»
11. Χορευτικό Σωματείο «Καρατζάδες».
12. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κερπινής " Ο Άγιος Γεώργιος».
13. Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών.(Β Τμήμα).