Ναύπακτος, μια γραφικότατη κωμόπολη που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα μα με τόσο πλούσιο ενδιαφέρον σε διάφορα επίπεδα.

Αγαπημένος προορισμός απόδρασης όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου κατακλύζεται από πλήθος κόσμου (τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες).

Ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πόλη και χωριό ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αφήνει κανένα επισκέπτη να μη φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι παραλίες, το λιμανάκι με τα ποικίλα καταστήματα, η έντονη ζωή, τα παραδοσιακά οικήματα και αξιοθέατα μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, κάνοντας την τόπο πόλο έλξης και φέτος το καλοκαίρι.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναφερθεί, πως είναι μια καλή και οικονομική λύση για διακοπές, με πολλούς Πατρινούς να την προτιμούν, ξέροντας πως θα περάσουν καλά χωρίς να χαλάσουν μια περιουσία.

Πάρτε μια γεύση από τις φωτο που βρήκαμε στο instagram:

Αγαπημένο σημείο της Ναυπάκτου πάντως είναι το Κάστρο της, χτισμένο στο λόφο πάνω από την πόλη και με μοναδική αεροπλανική θέα που μοιάζει με καρτ ποστάλ και κόβει την ανάσα.

Επίσης, είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα όπου μπορεί να συναντήσει κανείς κάτι πολύ συνηθισμένο σε πάρκα του εξωτερικού: Σκιουράκια που είναι πολύ εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία.

Απολαύστε παρακάτω φωτογραφίες του Κάστρου και της μοναδικής θέας που μπορεί να δει κανείς από αυτό, έτσι όπως μας τις έστειλαν αναγνώστες του patrasevents.gr: