Τις ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν με αυταπάρνηση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα με τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Ηλείας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σήμερα στο Διοικητήριο στον Πύργο.

Εκεί επεσήμανε πως «ακόμα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, σε στενή συνεργασία πάντοτε με την Πυροσβεστική και τις Αρχές, καθώς το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα, έχουμε αρκετές μέρες ακόμα».

Μάλιστα τόνισε πως άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την αποκατάσταση και την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2021, με οχήματα και εξοπλισμό 7 εκατ. ευρώ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Μπράμος και Κώστας Μητρόπουλος, ο βουλευτής Μ. Μπαλαούρας, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με αντιδημάρχους, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.