Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, ο θάνατος του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος "έφυγε" πλήρης ημερών.

Ο εκλιπών είχε αναπτύξει πολιτική δράση και είχε κατέλθει στον "στίβο" της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Υπήρξε στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό της Παντάνασσας.

Ποιος ήταν ο Παύλος Μαρινάκης

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928 από Πατρινό πατέρα και Σμυρνιά Μητέρα. Ήταν παντρεμένος με τη Αφροδίτη Β. Φουσκοπούλου και από το γάμο του είχαν αποκτήσει δυο παιδιά το Δημήτρη Ιατροφυσικό και την Άννα Δικηγόρο.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και έχει αποκτήσει πτυχία του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Βρετανικού Συμβουλίου. Κατά το διάστημα των σπουδών του δημοσιογραφουσε στις εφημερίδες των Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΜΑΧΗ» και αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ»της πόλης μας.

Άσκησε Δικηγορία στην πόλη μας με επιτυχία από το 1956. ΄

Έχει εκλεγεί τρεις τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων. Παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου αμέσως μετά την επιβολή της Δικτατορίας της 21ης ΑπριλίουΔιετέλεσε Γραμματέας της Οργάνωσης Μαθητών και στέλεχος της ΕΠΟΝ. Χρημάτισε μέλος της Κ. Ε. του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Ενώσεως Κέντρου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ν. Ο. Δ Ε της Ν. Δ.

Αρθρογραφούσε συστηματικά σε τοπικές εφημερίδες, και στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».