Το Διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας και ο Δήμος Καλαβρύτων προσκαλούν το κοινό να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για το 15ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, που στόχο έχουν τη διατήρηση του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού, τη συντήρηση της παράδοσης, τη διατήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας και της ιστορίας μας, δίνοντας συγχρόνως την ευκαιρία να συναντηθούν, οι απανταχού της γης, Καλαβρυτινοί, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι εκδηλώσεις αυτές του 15ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος θα πραγματοποιηθούν από σήμερα 18 έως τις 20 Αυγούστου 2017, στις κεντρικές πλατείες, της Κλειτορίας - 18 Αυγούστου ώρα 8.00 μ.μ. και των Καλαβρύτων το Σάββατο 19 Αυγούστου ώρα 8.00 μ.μ.

Την πρόσκληση απευθύνουν η πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου Πάτρας Κατερίνα Ασημακοπούλου και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς. Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Καλαβρύτων και στην Αχαΐα γενικότερα, με την μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών από όλο των κόσμο.

Έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των απανταχού της γης Καλαβρυτινών, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν δυναμικό παρών. Η τοπική κοινωνία προετοιμάζεται και προσφέρει φιλοξενία υψηλού επιπέδου σε κάθε επισκέπτη, ιδιαιτέρως στους καλεσμένους, Χορευτικούς Συλλόγους.



Οι διοργανωτές φροντίζουν για ένα πλούσιο πρόγραμμα, εκτός των παραδοσιακών εκδηλώσεων, με επίσκεψη στα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών και το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, αλλά και στα Μοναστήρια της περιοχής, την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο. 

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στον τόπο Θυσίας των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, αλλά και στο μοναδικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.