Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η συντονιστική επιτροπή για την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.

Η προθεσμία για την κατάθεση του φακέλου λήγει στις 31 Αυγούστου και ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την επιτροπή, έχοντας σχεδόν καταλήξει ως προς το αγώνισμα που θα προτείνει και την λίστα των σπορ που θα συμπεριλάβει στους αγώνες.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό ποιες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις θα καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Διεθνής Επιτροπή θα αποφασίσει στις 13 Οκτωβρίου, στην πόλη Tarragona της Ισπανίας ποια από τις υποψήφιες πόλεις τελικά θα αναλάβει την διοργάνωση.

Σε περίπτωση που τελικά οι αγώνες γίνουν στην Πάτρα η πόλη θα έχει σημαντικά οικονομικά κέρδη στην αγορά της, αφού περισσότεροι από 3.000 αθλητές και μέλη των 25 αποστολών των χωρών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, θα διαμείνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Ο χώρος της Αγυιάς και η δυναμική της ιστιοπλοΐας

Πέρα όμως από το τουριστικό – οικονομικό όφελος θα υπάρξει σημαντικό κέρδος για την πόλη ως προς δύο άλλους στόχους:

Μέσα από τους αγώνες αυτούς στην δημοτική αρχή ελπίζουν ότι θα προχωρήσει η ανάπλαση και η αξιοποίηση του χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Επίσης, θα φτιαχτούν γήπεδα άμμου, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, στον χώρο που είναι εγκαταλειμμένος εδώ και χρόνια. Το χαρακτηριστικό αυτό σημείο της παραλιακής ζώνης της Πάτρας θα αξιοποιηθεί και οι υποδομές αυτές θα μείνουν στην πόλη και ας ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο άλλος στόχος έχει να κάνει με την ιστιοπλοΐα, το αγώνισμα που γίνονται προσπάθειες από την συντονιστική επιτροπή για να συμπεριληφθεί στην διοργάνωση. Η Πάτρα έχει όλες τις δυνατότητες για να εξελιχθεί σε διεθνές και ευρωπαϊκό κέντρο ιστιοπλοΐας.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα προσφέρουν την ευκαιρία στην πόλη να βάλει τις βάσεις ως προς τον στόχο αυτόν. Η θάλασσα με λίγα λόγια θα αναδειχθεί και θα αξιοποιηθεί ως πλούτος της πόλης, με την Πάτρα να έχει σημαντικά κέρδη για πρώτα φορά.