Με 20 ασθενοφόρα αναμένεται να ενισχυθεί, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η 3η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ που καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Δωρεά η οποία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ της περιοχής μας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πελοπόννησος». «Εάν έρθετε αυτή τη στιγμή θα βρείτε στο προαύλιο του κτιρίου ακινητοποιημένα 25 ασθενοφόρα λόγω βλάβης. Όταν έχουμε τόσο αχρηστεμένα οχήματα πώς θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις κλήσεις;» διερωτάται ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος μη κρύβοντας το καθημερινό άγχος να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στην κλήση για βοήθεια.

Η περιοχή μας, από την πρόσφατη δωρεά των 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων από πλευράς του Ιδρύματος διεκδικεί άλλα 20. «Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο σχετικό αίτημά μας καθώς οι ανάγκες είναι καταγεγραμμένες και ακριβείς».

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι η περιφέρειά μας μαζί με αυτή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης είναι οι μοναδικές στις οποίες δεν τελεσφόρησε ο διαγωνισμός του 2008 για προμήθεια ασθενοφόρων. Από τον διαγωνισμό αυτό η περιοχή μας θα ενισχύονταν με 15 ασθενοφόρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλος ο στόλος τους όχι απλώς να είναι παλιός αλλά να έχει συμπληρώσει και τα χρόνια της ζωής του. Σχεδόν στο σύνολό τους συμπληρώνουν 15 - 20 χρόνια κυκλοφορίας και έχουν διανύσει 600.00 έως 900.000 χιλιόμετρα.