Αυτήν την περίοδον ευρίσκονται στο ζενίθ της ωριμάνσεώς τους. Ευκαιρία να μη τα αμελείτε κάθε ημέραν,  να απολαμβάνετε ένα σπάνιον σε γεύση και δροσιστικόν φρούτον αλλά ταυτοχρόνως να προστατεύετε την υγείαν σας, αφού καταπολεμά πολλές  ασθένειες ή  προλαμβάνει δεκάδες άλλες. Δώστε του την ευκαιρίαν να δράσει.

Τα φραγκόσυκα είναι άγνωστα δυστυχώς, στο μεγαλύτερον μέρος της Ελλάδος. Ευδοκιμούν στα Ιόνια νησιά, στην Πελοπόννησον, την Κρήτην, τις Κυκλάδες, τα Δωδακάνησα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παρά την εξάπλωση αυτήν είναι άγνωστα στο κοινόν και περισσότερον άγνωστες  οι θαυματουργές προσφορές τους στον τομέα της υγείας αλλά και της οικονομίας, αν γίνει κατάλληλη εκμετάλλευση. Λεπτομέρειες γι’ όλα αυτά στο βιβλίον μας «Τα Φραγκόσυκα».

Αναφορικώς με τις ιδιότητές τους στον τομέα της υγείας αναφέρομεν μερικές.

Θεραπεύουν τον Σακχαρώδη Διαβήτην τύπου ΙΙ, συμφώνως προς πολύχρονες Πανεπιστημιακές μελέτες,  μειώουν την χοληστερίνην και ενισχύουν το Ανοσοποιητικόν σύστημα.

Η κατανάλωση φραγκοσύκων προλαμβάνει επί του ασφαλούς δεκάδες ασθένειες. Είναι κάτι μη άμεσα ορατόν αλλά σίγουρον και αποτελεσματικόν. Υπερπλασία του Προστάτη δεν παρουσιάζεται σε όσους συστηματικώς καταναλώνουν φραγκόσυκα, αλλά αν σε κάποιους που  δεν καταναλώνουν παρουσιασθεί ερεθισμός, η χρήση του φρούτου,  τον μειώνει αισθητώς. Τα θρεπτικά συστατικά του φραγκόσυκου και της φραγκοσυκιάς είναι σε μεγάλη έκταση και ποικιλία.Περιέχουν διαιτητικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, ασβέστιον, σίδηρον, μαγνήσιον, φωσφόρον, κάλιον, θείον, χαλκόν σελήνιον,  ψευδάργυρον, βιταμίνες Α,  Β. CE.

Στην Λαϊκήν θεραπευτικήν του Μεξικού και των γύρω χωρών πιστεύεται ότι προστατεύουν και θεραπεύουν περίπου 90 ασθένειες.

Αλλά επειδή το θέμα είναι και μεγάλον και άκρως ενδιαφέρον θα επανέλθωμεν. Ως τότε  τρώτε φραγκόσυκα καθημερινώς, τουλάχιστον 10 σε διαλείμματα.