Κλειστά παρέμειναν παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, τα περισσότερα καταστήματα αλλά και επαγγελματικά γραφεία στην Πάτρα, ιδιαίτερα στις συνοικίες, καθώς η πλειοψηφία των εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών, επέλεξε αυτό το διάστημα να διακόψει προσωρινά την δραστηριότητά του, για μια ολιγοήμερη θερινή ανάπαυση.

Από το περασμένο Σάββατο 12 του μηνός πολλά μαγαζιά είχαν αναρτήσει ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες γνωστοποιούσαν πως θα επαναλειτουργήσουν είτε το προσεχές Σάββατο 19 Αυγούστου είτε την προσεχή Δευτέρα 21 του μηνός.

Πιο έντονη ήταν η εικόνα της ερημιάς στις συνοικίες όπου οι έμποροι επέλαξαν να κλείσουν τα καταστήματά τους ελλείψη άλλωστε πελατών για να ξεκουραστούν. Αλλά και στο κέντρο της Πάτρας η αγορά γενικά υπολειτουργούσε αν και πολλά εμπορικά, κυρίως με είδη ρουχισμού, δώρα και υποδήματα, ανέμεναν και τους τελευταίους επισκέπτες καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο θερινών εκπτώσεων μέχρι και τις 31 Αυγούστου…

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, Σούπερ Μάρκετ και καταστήματα μεγάλων αλυσίδων εργάστηκαν επίσης κανονικά αυτές τις ημέρες ενώ η αγορά της Πάτρας θα είναι ανοικτή από σήμερα Τετάρτη 16 του μηνός κανονικά, για όσους δεν έχουν επιλέξει να απομακρυνθούν από την πόλη.

Γέμισαν οι παραλίες...

Την ώρα που η Πάτρα αδειάζει, γεμίζουν όλες οι γύρω παραλίες καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν μετακομίσει οικογενειακώς στα εξοχικά τους από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Παραλίες και οικισμοί στην Κάτω Αχαΐα αλλά και ανατολικά της Πάτρας προς την Αιγιάλεια, γέμισαν ήδη από παραθεριστές ενώ το αδιαχώρητο καταγράφεται στα καλοκαιρινά καταστήματα σε Ρίο και Αγιο Βασίλειο στα Δυτικά και σε Αλισό, Πετροχώρι και Λακόπετρα.

Πήραν τα βουνά...

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες από την περιοχή των Καλαβρύτων, στην πλειοψηφία τους οι 70 περίπου οικισμοί του Δήμου έχουν γεμίσει από παραθεριστές. 
Στην περιοχή Καλαβρύτων στα σύνορα με τον Ερύμανθο, πολλοί απολαμβάνουν ακόμη και τα μπάνια τους σε διάφορα σημεία του ποταμού ενώ η δροσιά είναι ούτως ή άλλως δεδομένη στα περισσότερο ορεινά της Αχαΐας. 

Και στους δύο Δήμους, όπου έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα, σε Δυτική Αχαΐα και Καλάβρυτα, δημοτικοί και τοπικοί παράγοντες κάνουν συνεχώς εκκλήσεις στον κόσμο να αποφεύγει τη σπατάλη στο νερό. 

Τα επόμενα 24ωρα, μέχρι και την Κυριακή, θα είναι τα πιο κρίσιμα για την αντοχή του συστήματος ύδρευσης, σύμφωνα με παράγοντες των δύο Δήμων που έχουν θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες τους και επισκευάζουν καθημερινά αυτές τις ημέρες τις βλάβες στα δίκτυά τους.