Ο ΟΛΠΑ σε απόφαση που είχε πάρει μετά την κατάρρευση του στεγάστρου 4, στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, το οποίο είχε κοστίσει την ζωή ενός ανθρώπου, τόνιζε ότι το ετοιμόρροπο κτίριο που στεγάζονταν οι υπηρεσίες λιμένα, θα φυλάσσεται.

Σκοπός ήταν να μην περνούν οι πολίτες από κάτω, αλλά και να μην επιτρέπεται η είσοδος στους μετανάστες, αφού από την περίοδο που έχει αυξηθεί η μεταναστευτική ροή στην πόλη, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που διαμένουν στους χώρους του τεράστιου εγκαταλειμμένου κτιρίου.

Μετανάστης από την Αλγερία ήταν άλλωστε και ο άνθρωπος που έχασε την ζωή του από την κατάρρευση του στεγάστρου. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες περίπου από την μέρα που κατάρρευσε το στέγαστρο και κάποιες μέρες από την στιγμή που ο ΟΛΠΑ είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασης του και όμως μέσα στο κτίριο, ζουν άνθρωποι.

Αν περάσει κανείς από το σημείο που βρίσκεται το ετοιμόρροπο από τον σεισμό του 2008 θα παρατηρήσει ότι στα μπαλκόνια του κινούνται σκιές, βγαίνουν καπνοί από τις κατσαρόλες που χρησιμοποιούν για να μαγειρεύουν οι μετανάστες και ότι τέλος πάντως η απόφαση του ΟΛΠΑ, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι Αρχές, δεν τηρείται.

Όσο διαμένουν εκεί προσωρινά ή μόνιμα είναι σίγουρο ότι κινδυνεύουν. Πρόκειται για μετανάστες των τελευταίων κυμάτων της μεταναστευτικής ροής στην Πάτρα, άνθρωποι από την Αλγερία, το Μαρόκο και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που δεν βρήκαν χώρους για να μείνουν ή εκδιώχθηκαν από τα παλαιά εργοστάσια του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ.


Αν το κτίριο αυτό που είναι χαρακτηριστικό του παλαιού λιμανιού της Πάτρας πέσει είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ζημιές, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της λιμενικής ζώνης, στην Ιχθυόσκαλα αλλά και στην Όθωνος Αμαλίας - Γούναρη που γειτνιάζει.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι το κτίριο αυτό το οποίο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και είναι να περάσει στην κυριότητα του Δήμου (δεν πρόκειται να το δεχθεί έτσι όπως είναι) πρέπει να κατεδαφιστεί.

Μόνο έτσι δεν θα κινδυνεύουν ζωές, ενώ θα απελευθερωθεί πραγματικά και ένα σημαντικό μέρος του παλαιού λιμανιού της Πάτρας και της παραλιακής ζώνης, έχοντας πλέον ανοικτό ορίζοντα προς την θάλασσα.