Μαίνεται η φωτιά στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας, μετά την αναζωπύρωση που έγινε στις περιοχές ανάμεσα στο Κρυονέρι και την Ανάληψη.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση τα εναέρια μέσα και είναι χαρακτηριστικό ότι όλο αυτό το διάστημα που το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, μόνο ένα Canader προχώρησε σε ρίψεις από τα τρία που βρίσκονται στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Οι φωνές των φορέων και των κατοίκων της περιοχής υπογραμμίζουν ότι το κράτος δεν υπάρχει πουθενά, αφού όλες αυτές οι ελλείψεις έχουν στοιχίσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και δείχνουν τις κρατικές αδυναμίες που υπάρχουν.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, που σπεύδει στο μέτωπο για να παρακολουθήσει από κοντά τις ενέργειες των πυροσβεστών, έχει προχωρήσει σε τηλεφωνικές κλήσεις προς τα στελέχη της κυβέρνησης για να δώσουν εντολή και να συμμετάσχουν αεροπλάνα στην κατάσβεση.

Το κράτος όμως προφανώς δεν μπορεί. Μένουν μόνοι οι πυροσβέστες που όλες αυτές τις ώρες δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες, παλεύοντας για να τεθούν σε έλεγχο τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο πλευρό τους είναι οι κάτοικοι της περιοχής που τους βοηθούν, δίνοντας τους τρόφιμα και νερό, γιατί ούτε αυτά υπάρχουν σε αφθονία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στην κρίση της Πυροσβεστικής, δεν είναι ακόμα σίγουρο για το αν τα αίτια της φωτιάς έχουν να κάνουν με εμπρησμό.

Πάντως, το αίτημα της Περιφέρειας για την κήρυξη της Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη. Η ΠΕ Ηλείας θα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 15 Σεπτεμβρίου.