Μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η αντιδρόμηση της Κανακάρη στην Πάτρα.

Αυτό υποστηρίζουν στην Μαιζώνος και ειδικότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμου. Πρόκειται για το έργο που μαζί με την επικείμενη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα αλλάξει τον χάρτη του κέντρου της Πάτρας, μετατρέποντας την κατεύθυνση της Κανακάρη σε έξοδο και της Κορίνθου σε είσοδο της πόλης.

Ήδη, η διάνοιξη της Κανακάρη ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντιδρόμηση των δύο κεντρικών οδών της Πάτρας. Θυμίζουμε ότι για την αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ακουστεί φωνές που εκφράζουν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους για το όλο θέμα.

Ωστόσο, το έργο ανήκει στο πλαίσιο της ευρύτερης μελέτης για την αστική ανάπλαση της πόλης και η οποιαδήποτε αλλαγή από το προβλεπόμενο σχέδιο, είναι αρκετά πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα στην χρηματοδότηση του από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Άλλωστε, για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε και η σκέψη που είχε η δημοτική αρχή για την ήπια (και όχι την πλήρη) πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε λίγους μήνες από τώρα θα αλλάξουν πολλά στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.