Χιλιάδες πιστοί παρευρέθηκαν στην Ιερά Μονή του Γηροκομείου στην Πάτρα, κατά την τέλεση των Εγκωμίων της Παναγίας, την Κυριακή προ παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Οι Πατρινοί προσήλθαν με πίστη και κατάνυξη στην Ιερά Μονή του Γηροκομείου, που όπως κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο, τιμά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Γηροκομίτισσας.

Στην τέλεση των εγκωμίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και πολλά από τα μέλη της τοπικής εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Πάνω από όλα, το πιο δυναμικό παρών στην τέλεση των Εγκωμίων της Παναγίας έδωσαν οι Πατρινοί που απέδειξαν για ακόμα μία φορά την βαθιά τους πίστη και ότι η Παναγία η Γηροκομίτισσα είναι στην θρησκευτική τους συνείδηση, η "Κυρά" της Πάτρας.

Σημειώνουμε ότι η Μονή κτίστηκε τον 10 αιώνα μετά Χριστού, πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αρτέμιδος. Στην Μονή φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Γηροκομητίσσας, αλλά και η εικόνα της Παναγίας που φέρει την επιγραφή «Μήτηρ Θεού, η Αληθινή» που αποτελεί την μόνη διασωζόμενη εικόνα με την ονομασία αυτή.

Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου για την οποία πανηγυρίζει η Μονή κορυφώνεται την παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. 

Δείτε φωτογραφίες της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών από την τέλεση των Εγκωμίων της Παναγίας την Κυριακή.