Έντονα θρησκευτικός ο χαρακτήρας των πανηγυριών σε παλαιότερες εποχές, σήμερα έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η συμμετοχή όμως παραμένει η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη.

Χιλιάδες Έλληνες λοιπόν θα είναι αυτοί που τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθήσουν και συμμετέχουν στα πανηγύρια, σαν και αυτά της Αχαΐας όπου η Παναγία έχει την τιμητική της.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι βάζουν τα δυνατά τους και μας προσκαλούν σε γιορτές που έχουν σαν στόχο να διατηρήσουν τα έθιμα κάθε τόπου και φυσικά την διασκέδαση.

Όλοι χωράνε σε αυτά. Ντόπιοι και επισκέπτες ξεχύνονται στα χωριά της περιοχής για να περάσουν όμορφα και κυρίως ελληνικά...

Κάποια από αυτά που θα συμβούν, ή καλύτερα τα πιο γνωστά είναι αυτά που συγκεντρώσαμε για να έχετε όλοι έναν μπούσουλα του που γίνεται, τι!


Θρησκευτικής Πανήγυρις στους Αποστόλους Αχαΐας

Ανδρέας Κωνσταντινόπουλος, Πάνος Μπέκος, Αλέκα Φραγκούλη, Σπύρος Σαραμάντης, Έλενα Γεωργαντά, Ανδρέας Κανελλακόπουλος και Γιάννης Δημητρακόπουλος. Αυτοί είναι οι 7 λόγοι που δεν πρέπει κανείς να λείψει από τους Αποστόλους την Τρίτη 15 Αυγούστου! 

Είναι εκείνο το πανηγύρι που έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των φανς του είδους.

 Πρόκειται για το πρώτο πανηγύρι που γίνεται μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στην εν λόγω περιοχή. 


Κάτω Βλασία

Στο γραφικό ορεινό χωριό της Κάτω Βλασίας, στους πρόποδες του Ερύμανθου και στο δρόμο προς τα Καλάβρυτα, μέσα στα έλατα και τη δροσιά, διοργανώνεται από τις 29 Ιουλίου ένα πλούσιο πολιτιστικό 15ήμερο που αναμένεται να ολοκληρωθεί με εορταστικό λαικό γλέντι την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017.

Η Κάτω και η Άνω Βλασία είναι ένας τόπος μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Τα δύο χωριά είναι χτισμένα μέσα στα έλατα και απέχουν μόλις 43 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Μπορεί κάποιος να πάει από την Πάτρα, από τον δρόμο Χαλανδρίτσας – Καλάβρυτα.


Γιορτή της Πίτας στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων μένοντας πάντα πιστός στις τοπικές παραδόσεις και αναβιώνοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας διοργανώνει την »Γιορτή της Πίτας».

Έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο και σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων με παραδοσιακές, σπιτικές πίτες φτιαγμένες από τις κυρίες του χωριού που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας.

Φέτος ο Σύλλογος κλείνει τριάντα πέντε χρόνια (35) από την ίδρυσή του, τον Μάιο του 1982.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι συγχωριανοί μας που είχαν την ιδέα και δούλεψαν τότε για την ίδρυση του συλλόγου μας.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας περιμένουμε να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά με πλούσια εδέσματα, πολύ κέφι και χορό.


Καλαμάκι Αχαίας

Ανήμερα τον 15αύγουστο ο Σπύρος Πανταζόπουλος θα βρίσκεται στο Καλαμάκι, στον Άγιο Νικόλαο Κράλι Αχαΐας για μια λαϊκή βραδιά που θα την απολαύσετε!  

Μαζί του θα βρεθούν στην πίστα ο Δημήτρης Φούντας και η Ιωάννα Πλώτα. Στο μπουζούκι ο Νίκος Μαργέλης! Μην το χάσετε!


Βραχνί Καλαβρύτων

Η «Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων» με χαρά σας προσκαλεί και φέτος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο γραφικό Βραχνί Καλαβρύτων, με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο απανταχού Βραχναίων-Καλαβρυτινών «Ο Καλοτάς» αλλά και με τη βοήθεια φίλων και κατοίκων του χωριού, διοργανώνουν ένα πλούσιο εξαήμερο πρόγραμμα από τις 12 έως τις 17 Αυγούστου, με δράσεις & εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες & όλα τα γούστα.

Μουσικές βραδιές, παράσταση Καραγκιόζη, ζωγραφική-κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια, παραδοσιακοί χοροί, κρυμμένος θησαυρός, λαχειοφόρος αγορά, bazaar κοσμήματος, γλέντι στη Λουκά, χορός των γυναικών, θα χαρίσουν σε μικρούς & μεγάλους ξέγνοιαστες & χαρούμενες στιγμές.