Τέχνη, τουρισμός, πολιτισμός και διακοπές. Όλα αυτά μπορεί να τα συνδυάσει κάποιος αυτή την περίοδο στην μαγευτική Ναύπακτο που λίγες μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο «βουλιάζει» από κόσμο.

Παραθεριστές και τουρίστες έχουν γεμίσει κάθε γωνία της όμορφης αυτής πόλης, ενώ οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία για τρεις ακόμα ημέρες (έως ανήμερα το ν Δεκαπενταύγουστο) να επισκεφτούν ένα καλλιτεχνικό event, ένα εικαστικό δρώμενο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την καλοκαιρινή Ναύπακτο.

Ο λόγος φυσικά για την έκθεση που πραγματοποιείται στο πολιτιστικό χώρο του Art Lepanto, μέσα από την εικαστική συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών, του Γιώργου Σταθόπουλου, του Θανάση Λάλα, του Απόστολου Χανταζαρά και του Νίκου Καλατζή που έχει και την επιμέλεια του καλλιτεχνικού αυτού γεγονότος.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων και των τουριστών της Ναυπάκτου όλες αυτές τις μέρες ήταν έντονο για την έκθεση που διοργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός Roads to Lepanto, σε έναν χώρο με φόντο το γραφικό λιμανάκι της πόλης.

Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν από τον χώρο του Art Lepanto και είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα των καλλιτεχνών, αλλά και να συνδιαλεχθούν με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, γύρω από θέματα που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Πλέον, η έκθεση φτάνει στην κορύφωσή της και αξίζει ο κόσμος, για όσους δεν έχουν επισκεφτεί ακόμα τον χώρο, να πάει μία βόλτα από το Art Lepanto, διαπιστώνοντας έτσι από κοντά γιατί το καλοκαίρι είναι χρώματα, εικόνες και φαντασία.

Στοιχεία που όταν μετουσιώνονται στην τέχνη δίνουν μία άλλη γεύση στην ζωή, ανοίγοντας ταυτόχρονα τις διόδους εκείνους που μπορούν να τα μεταφέρουν στην αιωνιότητα, μένοντας για πάντα διαχρονικά.