Ε, όταν ακούς "Ελαιώνας" το μυαλό σου πάει σε μια κατάφυτη έκταση από ελαιόδεντρα... Και μπορεί οι ελιές να μην λείπουν όμως αν κάτι χαρακτηρίζει τον Ελαιώνα Αχαΐας είναι η πανέμορφη παραλία του, ιδανική για ολιγόωρες εξορμήσεις ή διακοπές διαρκείας.

Η περιοχή βρίσκεται στα πολύ πάνω της αυτό το διάστημα με τουρίστες κάθε είδους. Έλληνες και ξένοι απολαμβάνουν την θάλασσα σε ένα μέρος που πάντα "ξεχνάμε" σαν επιλογή για μπάνιο με αφετηρία την Πάτρα!

Ο Ελαιώνας είναι χωριό της Αχαΐας, πρώην ανεξάρτητη κοινότητα και από το 1999 δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Διακοπτού. Αριθμεί περίπου 800 κατοίκους (από την τελευταί απογραφή) και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά διαμερίσματα του Διακοπτού.

Το χωριό μέχρι το 1949 λεγόταν Τρυπιά εξαιτίας των πολλών σπηλιών (τρυπες) που έχει το διπλανό βουνό.  Είναι παραθαλάσσιο παραθεριστικό θέρετρο και ένα πολύ ωραίο μέρος για να επισκεφθείτε, κυρίως το καλοκαίρι.

Στην όμορφη βοτσαλένια παραλία του σίγουρα θα χαρείτε μοναδικές και ξένοιαστες διακοπές που μπορούν να περιλαμβάνουν χαλάρωση ή κοσμικούς ρυθμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Στο χωριό δεσπόζει ο ναός του Αγίου Βασιλείου που γιορτάζει την 1η Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τη διασκέδασή σας, θα βρείτε πάρα πολλές επιλογές για τον καφέ σας, το φαΐ ή για ποτό...

Με αφετηρία των Ελαιώνα μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκδρομές σε πολλές ακόμα πανέμορφες παραλίες της περιοχής που βρίσκονται σε απόσταση "αναπνοής"!


φωτο - Xenofwn Skingis

φωτο - Xenofwn Skingis

Η πρόσβαση είναι εφικτή με τους εξής τρόπους:

-Με αυτοκίνητο μέσω της Εθνικής Οδού Κορίνθου Πατρών. Ερχόμενος από Αθήνα ο επισκέπτης πρέπει να βγει από την Εθνική Οδό στο 159ο χλμ και να ακολουθήσει τις ταμπέλες για Διακοπτό. Αντίστοιχα, ερχόμενος από Πάτρα, ο επισκέπτης πρέπει να βγει από την Εθνική οδό στο 171ο χλμ και να ακολουθήσε τις ταμπέλες για Διακοπτό

-Με ΚΤΕΛ, το οποίο κάνει στάση στο Αίγιο. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά και μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα των ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ. Η διαδρομή Αίγιο - Ελαιώνας είναι 11 χλμ και μπορεί να γίνει είτε με ταξί (περίπου 15 λεπτά με κόστος 8 - 9 ευρώ) είτε με Αστικό Λεωφορείο (περίπου 30 λεπτά)

-Με τραίνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου του ΟΣΕ και του Προαστιακού