Η Πάτρα και οι πολίτες της, διαχρονικά στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους το κοινωνικό έργο των ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι οι διοικήσεις αρκετών ιδρυμάτων δεν σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων – τα οποία καταπατούν και τσαλακώνουν καθημερινά – προχωρώντας ακόμα και σε παράνομες και εκδικητικές απολύσεις.

Πρόσφατα αρνητικά παραδείγματα οι διοικήσεις των ιδρυμάτων «ΜΕΡΙΜΝΑ» και «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», που εν μέσω θέρους προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων.
Στο δε «ΜΕΡΙΜΝΑ» υποτίθεται ότι οι απολύσεις έγιναν «κάτω από τη μύτη» των εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων που συμμετέχουν στο ΔΣ του ιδρύματος (αν θέλουμε το πιστεύουμε)…στη δε «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» οι απολύσεις είναι εκδικητικού χαρακτήρα εξαιτίας της άσκησης νόμιμων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και στις δύο περιπτώσεις εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα ο Δήμος Πατρέων. Στην πρώτη περίπτωση μέσω των νόμιμα συμμετεχόντων εκπροσώπων, στη δεύτερη περίπτωση με τη συμμετοχή συγγενικών προσώπων δημοτικών παραγόντων στο ίδρυμα, γεγονός που καθιστά απόλυτο γνώστη της κατάστασης τη Δημοτική Αρχή.
Για τη μεν πρώτη περίπτωση υπήρξε μια έστω «χλιαρή αντίδραση» του Δημάρχου, για τη δε δεύτερη περίπτωση δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανακοίνωση, ούτε από τη δημοτική αρχή, αλλά ούτε και από το κλαδικό σωματείο του ΠΑΜΕ…η πρόεδρος του οποίου εργάζεται και «συνδικαλίζεται» στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά από αυτά τα κατ’ επίφαση «ευαγή» και «φιλανθρωπικά» ιδρύματα, τα οποία αντλούν κάθε έτος τεράστια χρηματικά ποσά από το κράτος, από χορηγίες πολιτών και φορέων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, από επιχειρήσεις, κ.λ.π, συμπεριφέρονται στους εργαζόμενούς τους χειρότερα και από τους πιο σκληρούς εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Δαπανούν ανεξέλεγκτα τεράστια κονδύλια σε δικηγόρους, από τις δωρεές και τις δικές μας φιλανθρωπίες ή ακόμα και τους φόρους, για το καθημερινό «κυνήγι» των εργαζομένων τους.

Έχοντας γνώση ειδικά της κατάστασης που επικρατεί στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», το επόμενο διάστημα θα κληθούν να πάρουν δημόσια θέση πολλοί εκ των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον συγκεκριμένο φορέα.
Η Διοίκηση του φορέα να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και το «συρτάρι με τα χρήματα» που ανοίγουν και δαπανούν ανεξέλεγκτα χρήματα, για σκοπούς ξένους με το καταστατικό έργο του ιδρύματος…θα «κλειδώσει» σύντομα…

Σε ότι αφορά τη «ΜΕΡΙΜΝΑ» καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή να ασκεί καλύτερο και πιεστικότερο έλεγχο εκεί που συμμετέχουν εκπρόσωποί της και «ο νοών νοείτο»..