Ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Στάθης Ψάλτης, εκτός από αγγελικές μορφές στις ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή, στάθηκαν δίπλα του ως σπουδαίοι φίλοι...

 «Σπουδαίοι φίλοι και αγαθές ψυχές. Και με τον Σωτήρη και με τον Στάθη μοιραστήκαμε τόσα. Έκαναν τις ταινίες μου ξέροντας ότι θα πεθάνουν. Γνώριζαν ότι η αγκαλιά μας ήταν ανοιχτή για να μπορέσουν ν’ αφήσουν το τελευταίο αποτύπωμά τους, όπως ακριβώς ήθελαν. Αυτό έγινε. Και οι δυο αυτές ταινίες (σ.σ.: «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» και «Καζαντζάκης») ήταν το τελευταίο βήμα τους σε αυτόν τον πλανήτη προτού φύγουν» τόνισε στην Espresso.

-Τι θυμάστε από τον Στάθη Ψάλτη;

«Αν μας έβλεπες, δεν ήξερες αν είμαστε πατέρας με γιο, αδερφός με αδερφό. Ήμασταν αδερφές ψυχές, γι’ αυτό όλα τα πράγματα, τα γύρω γύρω που συνέβαιναν, δεν μας άγγιζαν. Διότι αυτό που συνέβη είναι ότι ο Ψάλτης άφησε την ψυχή του και έφυγε. Την άφησε μέσα στην ταινία. Αυτό το έργο τού έδωσε τη... γομολάστιχα για να σβήσει αυτά που δεν θα ήθελε να έχει κάνει, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να γίνουν. Όμως, το τελευταίο του αποτύπωμα είναι αυτό το θηριώδες ταλέντο που καταγράφηκε στην ταινία. Αυτό έγινε και με τον Μουστάκα.»

-Ο Λάκης Λαζόπουλος θα είναι στην επόμενη ταινία σας;

«Θα σου πω κάτι που δεν είναι γνωστό: Τον Λάκη προόριζα για τον ρόλο του Στάθη. Και έφυγε ο Λάκης για να έρθει ο Στάθης. Γι’ αυτό και ο Στάθης προτού πεθάνει βιντεοσκόπησε τον εαυτό του και είπε «να το δώσετε στον Λαζόπουλο». Ο Στάθης τα ήξερε όλα. Ήξερε ότι ο Λάκης, που είναι μια επίσης αγαθή ψυχή, χωρίς να του το πει ποτέ κανείς, ότι έφυγε από την ταινία, για να μπει εκείνος».