Μπορεί το φετινό καλοκαίρι η Πάτρα να ήταν γεμάτη από κόσμο, με τους περισσότερους κατοίκους να μένουν μέσα στην πόλη και τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως πλέον βαδίζοντας προς τον Δεκαπενταύγουστο, όσο περνούν οι μέρες οι δρόμοι ερημώνουν.

Μια βόλτα στην πόλη τα απογεύματα του Αυγούστου, αρκεί για να πείσει τον καθένα. Ο δρόμος της Ρήγα Φεραίου που άλλες περιόδους του χρόνου είναι γεμάτος από κόσμο, πλέον εδώ και ορισμένες ημέρες μοιάζει να είναι έρημος.

Τόσο που από το ύψος της Κολοκοτρώνη μπορείς να δεις τι γίνεται και να διακρίνεις κάποιες παρουσίες στα επόμενα τετράγωνα. Ορισμένα, άλλωστε, από τα καταστήματα εστίασης στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου τις τελευταίες μέρες έχουν κλείσει.

Ίδιο το σκηνικό και στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων που τους προηγούμενους δύο μήνες είχε αρκετή ζωή. Οι ψησταριές, οι πιτσαρίες και τα εστιατόρια κλείνουν για λίγες μέρες.


φωτο all_about_nantia

φωτο all_about_nantia


φωτο party.in.greece

φωτο party.in.greece


φωτο lampretto

φωτο lampretto

Στον μόλο και στην Τριών Συμμάχων, κάποιοι λίγοι κάνουν την βόλτα τους για να πάρουν την αίσθηση και την δροσιά της θάλασσας. Στην πλατεία Γεωργίου, που τους υπόλοιπους μήνες γεμίζει από την νεολαία και τους φοιτητές, τα παγκάκια είναι άδεια.

Κάποιοι λίγοι που έχουν απομείνει στην καρδιά της Πάτρας έχουν για συντροφιά τους την λάμψη του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Ακόμα και ο πεζόδρομος της Ηφαίστου και τα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου, δύο κλασικά στέκια των φοιτητών, τον Αύγουστου έχουν μία άλλη όψη. Όπως οι φωταγωγημένες σκάλες της Αγίου Νικολάου και το Κάστρο.

Η πόλη αδειάζει, έστω και για λίγες μέρες και όσοι απομείνουν σε αυτή, τουλάχιστον ας παρηγορηθούν με αυτό: Θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία άλλη όψη της Πάτρας.

Μια Πάτρα ερημική, ρομαντική και ίσως πιο όμορφη…


φωτο tsarb_

φωτο tsarb_


φωτο vas_pat

φωτο vas_pat


φωτο chara_mal

φωτο chara_mal


φωτο air skay patras

φωτο air skay patras


φωτο vaggelis.stam

φωτο vaggelis.stam


φωτο andri_ela

φωτο andri_ela


φωτο nicolas.eloru

φωτο nicolas.eloru