Πριν λίγο καιρό λόγω ενός προβλήματος υγείας ο Θάνος Μικρούτσικος δεν ακολούθησε  την περιοδεία του έργου «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου».

Μάλιστα, η παραγωγός εταιρεία είχε βγάλει και αντίστοιχη ανακοίνωση αναφέροντας: “Λόγοι ανωτέρας βίας – ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας- τον υποχρέωσαν να παραμείνει στην Αθήνα. Όλοι όσοι συνυπάρχουμε στη δημιουργία αυτού του ταξιδιού, του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Πιστεύουμε ότι θα μας συναντήσει κάποια στιγμή στον δρόμο και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε…”.

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ανησύχησε τους θαυμαστές του, καθώς σε αυτό αναφερόταν πως ο Θάνος Μικρούτσικος βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Λονδίνο προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ο μουσικοσυνθέτης έκανε την πρώτη του ανάρτηση μετά τα δημοσιεύματα, αναρτώντας μια φωτογραφία από το προσωπικό του ησυχαστήριο στην Κρήτη, τα Καπετανιανά.

«Μπροστά μου το αχανές Λιβυκό. Το “απροσμέτρητο νερό” που λέει και ο ποιητής. Δεξιά στο βάθος δεν φαίνεται το φανάρι του Ελ Ασχραμπ. Πριν λίγο καιρό έσβησε απότομα. Αύριο ξεκινώ το ταξίδι για να το ανάψω πάλι» έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος και φίλοι και θαυμαστές του έσπευσαν να του ευχηθούν γρήγορη ανάρρωση.