Συνήθως οι φοιτητές τελειώνουν τις σπουδές τους και φεύγουν από την πόλη για να πάνε στην Αθήνα, ελπίζοντας να βρουν εκεί μια δουλειά, πιστεύοντας ότι οι θέσεις εργασίας στην πρωτεύουσα είναι αρκετά περισσότερες σε σύγκριση με αυτές της Πάτρας.

Η Βασιλική Μαγκλάρα, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Πάτρα, στο τμήμα της Φιλολογίας και έχοντας αποχωριστεί την πόλη μας για ένα χρόνο, επιστρέφοντας στην βάση της στην Αθήνα, αποφάσισε τελικά να ακολουθήσει μία αντίστροφη πορεία.

Να ξανά επιστρέψει στην Πάτρα, νοικιάζοντας σπίτι, αφού όπως λέει η ίδια ανήκεις εκεί όπου αισθάνεσαι δημιουργικός, ενώ δεν αποκλείει την περίπτωση να μείνει μόνιμα στην πόλη που αγάπησε στα φοιτητικά της χρόνια.

Η ίδια, λατρεύει το διάβασμα και το γράψιμο, ενώ της αρέσει η γυμναστική, αλλά και η ενασχόληση με την ζωγραφική.


Η μεγάλη της όμως αγάπη είναι η μουσική και το ραδιόφωνο και το εκδήλωσε ως συμπαρουσιάστρια τη χειμερινή σεζόν στην Αθήνα σε διαδικτυακό σταθμό από όπου απέσπασε θετικές κριτικές, αποκτώντας το δικό της κοινό, ελπίζοντας πλέον να έχει την ευκαιρία να δουλέψει και σε ανάλογο πόστο στην Πάτρα.

Όπως λέει, της αρέσει η αίσθηση να επικοινωνεί στον «αέρα» μέσα από την μουσική. Το να επικοινωνείς με ένα άγνωστο κατά βάση κοινό με μοναδικό μέσο τη φωνή είναι κάτι το οποίο το θεωρεί δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση.

Της αρέσουν, όμως, οι προκλήσεις. Για τον λόγο αυτό, δεν την αφήνει αδιάφορη ο χώρος της τηλεόρασης, της παρουσίασης και της δημοσιογραφίας, τομείς που έχει την δυναμική να ασχοληθεί, μέσα από τις σπουδές στο αντικείμενο της που δεν είναι άλλο από την φιλολογία.


Η Βασιλική Μαγκλάρα, άλλωστε, έχει την εμφάνιση και μία ιδιαίτερη μεσογειακή γοητεία απέναντι στον φωτογραφικό φακό για να υποστηρίξει την παρουσία της. 

Είναι η φιλόλογος με την μελαχρινή γοητεία που μπροστά της χάνονται οι λέξεις για να συναντηθούν και να γίνουν στίχοι, μουσική και εικόνες. Εικόνες σαν και αυτές που ανεβάζει και η ίδια στο facebook, εικόνες που εντυπωσιάζουν…