Υλικά για 4 άτομα
- 200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 13 γρ. μαγιά
- 125 γρ. νερό
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. αλάτι
Για πίτσα μαργαρίτα
- 5 – 6 ντομάτες αποφλοιωμένες
- 1 μοτσαρέλα
- Βασιλικό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να αποκτήσει ελαστικότητα.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε μία λεκάνη, τη χαρακώνουμε σε σχήμα σταυρού και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει.
- Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο τη δουλεύουμε λίγο ακόμα και την ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστό.
- Την απλώνουμε σε ένα ταψί φτιάχνοντας λίγο πιο χοντρές τις άκρες.
*Η συνταγή είναι του Έκτορα Μποτρίνι.