Ο Γιάννης Καπετάνιος αποκαλύπτει στη Ρενέ Σαραντινού, στο περιοδικό Λοιπόν, ότι δεν πήγε στην κηδεία του πατέρα του επειδή έπαιζε στο Ηρώδειο.

«Στο θέατρο Τέχνης έφυγα μετά από 5 χρόνια. Έφτασα σε σημείο να εκραγώ κι έφυγα. Με είχαν στριμώξει πάρα πολύ εκεί. Πέθαινε ο πατέρας μου κι έλεγα στον Λαζάνη να μείνω μαζί του και μου έλεγε: «Να είσαι στην πρόβα σου, δεν έχεις καμία δουλειά εκεί, δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι εφόσον είναι σε αυτή την κατάσταση ο πατέρας σου και πεθαίνει».

Πήγα στην πρόβα μου στο Ηρώδειο την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου πέθανε ο πατέρας μου κι εγώ ήμουν ακόμα στο Ηρώδειο. Είχα γυρίσει στο σπίτι μου χαράματα για να κοιμηθώ κι ήρθε ο αδερφός μου ο παπάς και μου είπε: «Ο μπαμπάς έφυγε…». Ούτε στην κηδεία του πατέρα μου δεν πήγα, παίζαμε στο Ηρώδειο, «Βάκχες».

Μπορούσε να δώσει τις ατάκες να της μοιράσει, δεν έπαιζα κάποιο βασικό ρόλο, είχα πέντε ατάκες που μπορούσε να τις μοιράσει στους υπόλοιπους, για μια παράσταση ήταν. Είχα καλές σχέσεις με τον Λαζάνη κι εκείνη τη χρονιά με ετοίμαζε για την Επίδαυρο, εγώ θα έπαιζα το ρόλο στην «Ειρήνη».

Δεν πήγα στην κηδεία του πατέρα μου επειδή παίζαμε στο Ηρώδειο. Εκείνη τη χρονιά, μόλις τελείωσε η σεζόν, έφυγα και μάλιστα εκείνη τη μέρα έκοψα το δάχτυλό μου και το σημάδι παραμένει ακόμα, προφανώς για να το θυμάμαι».