Η BMW χαρακτηρίζει τη νέα M5 ως «το πιο συναρπαστικό σεντάν υψηλών επιδόσεων» που έχει ποτέ κατασκευαστεί από τη BMW M και σε κάθε περίπτωση, με 600 άλογα ισχύος είναι η πιο ισχυρή -μη ειδική έκδοση- M5 όλων των εποχών.

Ειδικά για το μοτέρ, έχουμε να κάνουμε με τον 4,4 λίτρων M TwinPower Turbo V8 κινητήρα βενζίνης της BMW, ο οποίος εκτός από τα 600 άλογα ισχύος, αποδίδει 700 Nm ροπής. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι το 8τάχυτο M Steptronic αυτόματο της BMW, που στέλνει τη δύναμη του μοτέρ στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς της M5. Οι επιδόσεις αναμένονται πιο γρήγορες από ποτέ, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Ειδικά για την τετρακίνηση, η BMW εφοδιάζει τη M5 με ένα νέο σύστημα M xDrive, το οποίο υπό «κανονικές» συνθήκες διατηρεί το αυτοκίνητο πισωκίνητο και μόνο όταν απαιτείται, στέλνει δύναμη και μπροστά. Παράλληλα, η νέα τετρακίνηση δίνει και την δυνατότητα κατ' επιλογής της πίσω κίνησης, μαζί με δύο ακόμη επιλογές, 4WD (τετρακίνηση) και 4WD Sport.


Όπως αναφέρει το protothema, πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του πίσω διαφορικού Active M Differential, που φροντίζει να μοιράζει επιπλέον τη δύναμη μεταξύ των πίσω τροχών, από 0 έως και 100% στον καθένα, ανάλογα με τις οδηγικές και οδικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα και εκτός από τα παραπάνω, η BMW ανακοινώνει ότι στο εσωτερικό υπάρχει ένας ειδικός M πίνακας οργάνων, νέος επιλογές ταχυτήτων, M τιμόνι με δύο κουμπιά M1 και M2 όπου μπορεί να αποθηκευτούν τα προτιμητέα οδηγικά set-up και πολλά άλλα. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες χωρίς το καμουφλάζ, αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες. Η 6η γενιά της κορυφαίας BMW Σειρά 5 θα λανσαριστεί στις αγορές μέσα στη χρονιά που διανύουμε.