Με δύο εκπληκτικές ταινίες ολοκληρώνεται το αυγουστιάτικο πρόγραμμα του θερινού κινητού κινηματογράφου που εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017 κι έχει σκοπό να μεταφέρει τη μεγάλη οθόνη από γειτονιά σε γειτονιά.

Μετά από διακοπή ενός μήνα, ο «Κινητός» θα επιστρέψει στις 5 Σεπτεμβρίου με έναν νέο κύκλο προβολών.

Οι επόμενες προβολές που έχουν προγραμματιστεί είναι:

Παρασκευή 4/8, 21:30 | Νότιο Πάρκο

«Μικροί Κύριοι», Σκηνοθεσία: Άιρα Σακς

Little Men, ΗΠΑ, Δραματική, Έγχρωμο, 85, 2016

Κατάλληλη από 13 χρόνων και πάνω 

Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Πάτρα, τρεις, σχεδόν, μήνες μετά την έξοδό της στις Αθηναϊκές αίθουσες.

Ο Άιρα Σακς είναι αυτή τη στιγμή ο κατεξοχήν Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης που ανατέμνει τις γωνιές της μητρόπολης και το πως επιδρούν στο μικρόκοσμο της οικογένειας. Η τελευταία του ταινία έχει ήρωα τον Τζέικ, ένα ευαίσθητο γυμνασιόπαιδο που ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης.  Μετά το θάνατο του παππού του ο μικρός Τζέηκ, που θέλει να γίνει ζωγράφος, μετακομίζει από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν. Εκεί γνωρίζει τον Τόνυ (που θέλει να γίνει ηθοποιός), τον συνομήλικο γιο της γυναίκας, που νοικιάζει το μαγαζί του παππού του. Οι γονείς του Τζέηκ, όμως, θέλουν να δια­πραγματευτούν με τη Λίονορ, τη μητέρα του Τόνι, το νοίκι του μαγαζιού, του οποίου την χρήση φαίνεται πως ο παππούς είχε παραχωρήσει σε εκείνη με πολυ μικρό ενοίκιο, αν όχι δωρεάν.

Αυτό θα γίνει η αφορμή να ξεκινήσει μια αντιπαράθεση, που θα ταράξει την φιλία των δύο εφήβων.

Σάββατο 5/8, 21:30 | Αρσάκειο

«Το κρύο  της Τραπεζούντας», Σκηνοθεσία: Μουσταφά Καρά

Cold of Kalandar, Τουρκία, Δραματική, Έγχρωμο, 130′, 2016

Κατάλληλη από 13 και πάνω. 

Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Πάτρα, πέντε, σχεδόν, μήνες μετά την έξοδό της στις αθηναϊκές αίθουσες. 

Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σ' ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του.  Τα λιγοστά ζωντανά, που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο, όπως τον πιέζει η οικογένεια του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα, που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα. Γυρισμένο σε τέσσερις εποχές, "Το Κρύο της Τραπεζούντας" απεικονίζει μιά ιστορία ενός απλού ανθρώπου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μιά ζωή επιβίωσης, γεμάτη δυσκολίες, αλλά αλληλένδετα συνδεδεμένη με την απρόσμενη φύση. Βραβευμένη σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Τόκιο, Κωνσταντινούπολη, Χάιφα, Αττάλεια), η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση της Τουρκίας γιά το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017.