Ένα Μαθητικό Φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ θα είναι φέτος το Πρόγραμμα της Μαθητικής Σκηνής του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στην Πάτρα.

Η μαθητική σκηνή του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στην Πάτρα, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στα ΤΕΙ της Πάτρας, θα ξεχωρίζει φέτος με τον δικό της τρόπο, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της ΚΝΕ.

Επιδιώκοντας να είναι σαν ένα Μαθητικό Φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ, ο μαθητικός τομέας της ΚΝΕ στην Πάτρα δουλεύει πυρετωδώς για την ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος της Μαθητικής Σκηνής.

Το πρόγραμμα, η προβολή και η προετοιμασία του χώρου, είναι υπόθεση των ίδιων των μαθητών, προέρχεται από την εθελοντική προσφορά των μελών της ΚΝΕ και των φίλων της ΚΝΕ, αλλά και από το μεράκι που διαθέτουν!

Το Φεστιβάλ και ιδιαίτερα οι δραστηριότητες στην μαθητική σκηνή έχουν σαν σκοπό τους να γίνουν και υπόθεση των σχολίων της πόλης, να εμπλουτιστεί από τις ιδέες και την φαντασία όλων των μαθητών!

Και τις δύο μέρες στον χώρο της Μαθητικής Σκηνής θα λειτουργεί Έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για την Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από τα σχολικά βιβλία», ευκαιρία λοιπόν για κάθε μαθητή να μάθει την αλήθεια για την επανάσταση που άλλαξε και συγκλόνισε όλον τον κόσμο.

Θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, όπου οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν βιβλία για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Στον χώρο επίσης θα εκτελούνται παράλληλες δραστηριότητες όπως επιτραπέζια παιχνίδια, παρουσιάσεις εργασιών, χώρος για graffiti και πινγκ πονγκ κ.α.

Το πρόγραμμα του μαθητικού φεστιβάλ

Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

- Επιδείξεις Μαχητικών Αθλημάτων και Παρκούρ

- Νεανικό Χορευτικό τμήμα Παμμικρασιατικού Συνδέσμου

- Θεατρικό δρώμενο από μαθητές

- Συναυλίες με τους Sober, Rebellion Connexion, Pulse R

Σαββάτο 16 Σεπτέμβρη

- Βραβεύσεις και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

- Συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα»

«Μέσα από τις δραστηριότητες της μαθητικής σκηνής επιδιώκουμε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή τόσο με ποικίλες μορφές του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και με την επαναστατική πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σχολείο των αναγκών μας» καταλήγει η ανακοίνωση.