Και ύστερα σου λέει ότι η πολιτεία, οι οργανισμοί και το κράτος δίνουν το βάρος τους στην πρωτογενή ανάπτυξη…

Η κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή της Αχαΐας, τα χωριά στα βουνά του Παναχαϊκού και του Ερυμάνθου, αλλά και στον κάμπο της Τριταίας, δίπλα σχεδόν από την Πάτρα, μοιάζει να είναι εγκαταλειμμένη από την πολιτεία και τους κρατικούς φορείς, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από τους εκεί τοπικούς παράγοντες και την αυτοδιοίκηση.

Αποτέλεσμα αυτού είναι τα χωριά να εγκαταλείπονται παρόλο που οι συνθήκες στην πόλη έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολες στα χρόνια της κρίσης και τα σχολεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο από την στιγμή που δεν υπάρχουν μαθητές για να τα γεμίσουν.

Το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης που έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των χωριών του Φαραί και της Τριταίας, συνέβη πριν από μερικές μέρες.

Ιδιωτική τράπεζα (με την οποία μάλιστα συνεργάζεται ο εκεί Δήμος του Ερυμάνθου), αποφάσισε να αποσύρει το μοναδικό ΑΤΜ που υπάρχει στην μεγαλύτερη κωμόπολη της περιοχής, την Χαλανδρίτσα, λόγω του μειωμένου όγκου συναλλαγής.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να μπορέσουν έτσι να κάνουν κάποια ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή θα πρέπει να κατέβουν στην Πάτρα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πουθενά σε όλα τα χωριά της περιοχής άλλο ΑΤΜ (αν εξαιρέσεις την Ερυμάνθεια όπου λειτουργεί κατάστημα της ίδιας τράπεζας).

Μένει να δούμε τι θα απαντήσει η τράπεζα στις διαμαρτυρίες του Δήμου, πιέζοντας την για να πάρει την απόφαση της πίσω.

Το κράτος όμως που στηρίζει υποτίθεται τον πρωτογενή τομέα και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για την ανάπτυξη στην αγροτιά και στην κτηνοτροφία, που είναι;