Το υδατοδρόμιο της Πάτρας είναι ένα από αυτά που έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας, μαζί με της Κέρκυρας και των Παξών.

Όμως αναζητούνται επενδυτές που θα ενισχύσουν την υλοποίησή του και θα το βοηθήσουν να λειτουργήσει, κάτι που ισχύει όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά για όλα τα υδατοδρόμια που είναι να δημιουργηθούν στην Ελλάδα.

Πάνω σε αυτό, ενδιαφέρον για την έναρξη δοκιμαστικών πτήσεων υδροπλάνων, από τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, έχει εκδηλώσει η Ιαπωνική Mitsui Co, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες του κόσμου, με έδρα το Τόκιο, ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων και πάνω από 42.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Mitsui σε συνεργασία με τη συγγενή εταιρεία Setouchi Holdings που αναπτύσσεται στον τομέα των κατασκευών, των χερσαίων και πλωτών μεταφορών, εμφανίζεται αποφασισμένη να επεκταθεί στην ελληνική αγορά, μπαίνοντας στα ελληνικά λιμάνια μέσω των υδροπλάνων.

Οι δύο εταιρείες φέρονται να είναι σε διαπραγματεύσεις για εξαγορά μειοψηφικού αρχικά ποσοστού στην αεροπορική εταιρεία VIP πτήσεων «K2 Smart Jets», η οποία συμμετέχει με 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ενός από τους δύο φορείς που θα αναπτύξουν τα νέο μέσο μεταφοράς στην Ελλάδα.

Αρμόδιες πηγές με γνώση των επαφών που διαρκούν αρκετούς μήνες, δεν αποκλείουν οι ιαπωνικές εταιρείες να εξαγοράσουν σε δεύτερο χρόνο και αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ακόμη και πλειοψηφικό ποσοστό στην αεροπορική εταιρεία που θα λειτουργήσει τα υδατοδρόμια.