Σε εμπορικό πεζόδρομο έχει μετατραπεί για τα καλά η Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα, με επιχειρήσεις που προέρχονται κυρίως από πολυεθνικές εταιρείες.

Την μετατροπή αυτή που έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια, ήρθε για να επιβεβαιώσει η στέγαση δύο ακόμα εμπορικών επιχειρήσεων, σε δύο ακίνητα του πεζόδρομου που ήταν το τελευταίο διάστημα ανοίκιαστα.

Ο λόγος για το κτίριο του πρώην Ιντεάλ στην Αγίου Νικολάου και το γωνιακό ακίνητο στην διασταύρωση της Ρήγα Φεραίου με την Αγίου Νικολάου, όπου στεγαζόταν η καφετέρια Oro Antico.

Στο πρώτο όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr θα στεγαστεί κατάστημα της πολυεθνικής αλυσίδας OYSHO του Ομίλου INDITEX και στο δεύτερο μαγαζί της ελληνικής επιχείρησης γυναικείας ένδυσης, Regalina.

Η Αγίου Νικολάου μετατρέπεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε έναν πεζόδρομο εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της ένδυσης και των αθλητικών υποδημάτων, αφήνοντας σε δεύτερο ρόλο τα καταστήματα εστίασης.

Ο τομέας της εστίασης έχει πλέον σαν βάση του τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με την ολοκλήρωση της διαμόρφωση του χάρτη του ιστορικού κέντρου της Πάτρας να προχωρά με σταθερά και σταδιακά βήματα. Μένει να δούμε τι αλλαγές θα φέρει η αναμενόμενη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.