Το Σάββατο 5 Αυγούστου η gypsy swing αναμειγνύεται με το ελληνικό μουσικό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, με φόντο το πιο εξωτικό μπαρ της πόλης. Οι μαγευτικοί Gadjo Dilo κατεβαίνουν παραλία, για μία και μοναδική Live εμφάνιση στο Bolivar Beach Bar. 

Event Info:
Doors Open: 21:00 | Show Starts: 21:30
Είσοδος: 8.5€ με ποτό ή μπύρα | Ταμείο: 10€ με ποτό ή μπύρα |
Μετά τη λήξη της συναυλίας Είσοδος: 8.5€ με ποτό ή cocktail


Το Σάββατο 5 Αυγούστου η gypsy swing αναμειγνύεται με το ελληνικό μουσικό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, με φόντο το πιο εξωτικό μπαρ της πόλης. Οι μαγευτικοί GadjoDilo κατεβαίνουν παραλία, για μία και μοναδική Liveεμφάνιση στο BolivarBeach Bar.

 

Ετοιμαστείτε για μαγευτική παραδοσιακή τσιγγάνικη jazz  με έντονο “ελληνικό” στοιχείο, που θα σας παρασύρει σε ρυθμούς που λικνίζουν το σώμα και κάνουν το στόμα να σιγοτραγουδά. Και πως αλλιώς άλλωστε αφού οι Gadjo Dilo από το από το 2009 που ξεκίνησαν μέχρι και σήμερα αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται κι έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt κι αγαπημένα τραγούδια από την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60 μευπέροχους κι ευφάνταστους τρόπους.Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, φτιάχνοντας ουσιαστικά το δικό τους μοναδικό  μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec".

Επιπλέον, έρχονται με καινούργιο album με τίτλο "Manouche De Grec Vol. II” που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Μέσα στα τραγούδια του δίσκου και μια συνεργασία έκπληξη με τον Tonino Carotone στην διασκευή του τραγουδιού «Που’ σαι Θανάση»!Δεν παραλείπουν, φυσικά, σε κάθε εμφάνιση τους να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Μετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει afterpartyμε τον resident dj του Bolivar Beach Bar Steph.


Gadjo Dilo - Πέφτεις σε Λάθη - Peftis se Lathi

Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2009 από τους Νίκο Βλάχο, Σωτήρη Πομόνη και Κώστα Μητρόπουλο, έχοντας ως κοινό σημείο την αγάπη τόσο για την παλιά jazz (swing) μουσική όσο και για την gypsyjazz, και με σκοπό την έρευνα και μελέτη αυτού του είδους μουσικής αλλά και τα live. Το ρεπερτόριο, αρχικά, απαρτίζετο από διασκευές ορχηστρικών κομματιών του δεξιοτέχνη κιθαρίστα αλλά και θεμελιωτή της gypsyjazzDjangoRheinhardt, καθώς και άλλων συνθετών της swing μουσικής των δεκαετιών του '30 και του'40. Μέσα από ένα από τα πολλά αυτά live ήρθε και η γνωριμία και, ταυτόχρονα σχεδόν, η ένταξη στην παρέα του Σέργιου Χρυσοβιτσάνου, που συμπλήρωσε με το ηχόχρωμα του βιολιού, την αισθητική κατεύθυνση της μπάντας.

Ο συνεχής πειραματισμός και η εξερεύνηση δεν άργησαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ύπαρξης κοινoύ ενδιαφέροντος για το παλιό ελληνικό τραγούδι, και στην διαπίστωση της ομοιότητας της αισθητικής αλλά και της θεματολογίας του, με τα τραγούδια και τους ρυθμούς του swing και της gypsyjazz.Αυτή η διαπίστωση ήταν και η αφορμή για την απόπειρα, ή καλύτερα τις απόπειρες, πειραματισμού παντρέματός των δύο αυτών στυλ μουσικής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήρθε και η συνεργασία- προσθήκη στην μουσική συντροφιά των GadjoDilo, του Γιώργου Τσιατσούλη με το ακορντεόν και της Ηλιάννας Τσαπατσάρη στο τραγούδι, τον Ιανουάριο του 2012. Οι GadjoDilo συνέλεξαν και κατέγραψαν το αποτέλεσμα αυτών των πειραματισμών και το παρουσιάσαν σε ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με τίτλο "manouchedegrec" (δηλαδή ελληνικό manouche), μέσα στο οποίο ενορχηστρώνουν και επαναδιατυπώνουν δέκα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου. Από τις αρχές του 2014 κάποια από τα κομμάτια του άλμπουμ συμπεριλήφθησαν σε δύο συλλογές παγκόσμιας κυκλοφορίας με τίτλο GlobalHitsVol1 & SunsetinMykonos σε συνεργασία με την γερμανική δισκογραφική εταιρεία ClubstarGmbH & COKG. 

Έχοντας λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με επιτυχία, οι GadjoDilo συνεχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους, το ρεπερτόριο των οποίων εμπλουτίστηκε και με τις διασκευές πλέον και των ελληνικών κομματιών, ενώ μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους δίσκο με τίτλο "ManoucheDeGrecVol. II