Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. ροδέλες από καλαμάρι βρασμένο
- 4 τοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 100 γρ. μαύρες ελιές
- 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Λίγο ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόβουμε κάθετα στη μέση και το ζεματίζουμε.
- Στη συνέχεια σε μία πιατέλα βάζουμε τα κρεμμυδάκια ζεματισμένα, το καλαμάρι, τις ελιές, το ζεστ από το λεμόνι, το μαϊντανό και το μάραθο ψιλοκομμένα.
- Σε ένα μπολάκι κάνουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε και ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα.
*Η συνταγή είναι του Έκτορα Μποτρίνι.