Είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της δυτικής Αχαΐας και από αυτές που οι λίγοι επιλέγουν και όχι οι πολλοί.

Όμως ίσως σε αυτό να κρύβεται η μαγεία της. Ο λόγος για την παραλία της Μαύρης Μύτης στην Λακκόπετρα, ένα από τα πιο «πρωτόγονα» παραθαλάσσια μέρη της περιοχής, από την άποψη ότι δεν προσφέρει πολλές παροχές υπηρεσιών στους επισκέπτες του. Μία καντίνα είναι όλη και όλη.

Το μέρος αυτό πριν από μερικά χρόνια το επέλεγαν κυρίως ψαράδες αφού η θάλασσα εκεί, βγαίνοντας προς το ακρωτήρι του Πάππα στον Άραξο έχει αρκετό ψάρι και αποτελεί συχνό προορισμό για τα καΐκια και τα γρι-γρι.

Αυτοί ήταν που έδωσαν και το όνομα στο μέρος, αφού μέσα από την θάλασσα ο λόφος μοιάζει σαν μία μαύρη μύτη αφού δεν έχει πράσινο καθόλου και μοιάζει ξερότοπος.

Το μέρος αργότερα το ανακάλυψαν και οι ψαροντουφεκάδες, μαζί με τους δύτες, καθώς η θάλασσα έχει έναν βυθό που αξίζει κανείς να εξερευνήσει, σε διάφορα σημεία του, με αρκετά άγνωστα ναυάγια να βρίσκονται εκεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ιστορικές πήγες.


Πλέον το μέρος το έχει εντοπίσει και αρκετός κόσμος. Αθλητές του wind surf και του kite sport μιας και υπάρχουν μέρες που το πιάνει καλά ο αέρας, ενώ το επισκέπτονται για μπάνιο και οικογένειες που τους αρέσει κάπως η απομόνωση.

Η παραλία παραμένει ερημική. Αν βρεθείς μόνος σου θα νομίζεις ότι έγινες ξαφνικά Ροβινσώνας Κρούσος, αφού υπάρχουν μέρες που δύσκολα συναντάς άνθρωπο. Ίσως για αυτό το προτιμούν για το μπάνιο τους και ορισμένα ζευγαράκια.

Το αρνητικό είναι ότι όταν πέφτει ο ήλιος στην παραλία έχει αρκετά κουνούπια. Το θετικό είναι ότι όταν νυχτώνει η θάλασσα γίνεται ακόμα πιο σαγηνευτική και μαζί με το φεγγάρι που συνήθως τα καλοκαιρινά βράδια λάμπει από πάνω της, σε καλεί για ένα νυχτερινό μπάνιο.

Αν έχεις ένα σλιπινγκ μπακ, ανάψεις και μία φωτίτσα στην παραλία και λουστείς με αλοιφές για να μην σε τσιμπάνε τα κουνούπια, κοιμάσαι εκεί και όλη τη νύχτα. Καλοκαίρι έχουμε ακόμα…

(Οι φωτογραφίες είναι απο τα social media).