Η ενότητα του Θερινού Κινητού Κινηματογράφου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συνεχίζεται απόψε 20 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Το άλλο ποδόσφαιρο».

Για την παρουσίαση αυτού του ντοκιμαντέρ, δεν μπορούσε να υπάρξει άλλος καταλληλότερος χώρος, εκτός από αυτόν που επιλέχθηκε, το χώρο του γηπέδου των Προσφυγικών, εκεί που μεγαλούργησαν –περιστοιχισμένοι από τις λαμαρίνες– δόξες του πατραϊκού και ελληνικού ποδοσφαίρου και συναντήθηκαν άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, αντιλήψεις και θεωρήσεις των πραγμάτων, ενώ πέρασαν γενιές και γενιές.

Η ταινία δεν είναι απλά μία ιστορία για το ποδόσφαιρο. Είναι εκατοντάδες ιστορίες για το ποδόσφαιρο. Επιπλέον, είναι μία ολοζώντανη καταγραφή ενός κόσμου που μοιάζει καταδικασμένος να μείνει για πάντα στην αφάνεια αλλά επιβιώνει, κόντρα στις ελλείψεις, γεμάτος πάθος και δύναμη.

Η κάμερα ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αργεντινής και αποτυπώνει ποδοσφαιρικές ιστορίες, καλά κρυμμένες σε επαρχίες, χωριά και γειτονιές.

Οι ιστορίες αυτές, φέρνουν στο φως καταστάσεις που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθια, θυσίες, μοναδικά μέρη και βέβαια ανθρώπους που δεν θα μπορούσες να συναντήσεις πουθενά αλλού.

Τι τα συνδέει όλα αυτά; Ένα πάθος για το ποδόσφαιρο που δεν θα συναντήσεις σε καμία εθνική κατηγορία του κόσμου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

– Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το “ΟffSide Festival”.