Αυτό που κατάφεραν οι καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την Art in progress με την παρέμβαση τους στα Δεμένικα της Πάτρας είναι κυρίως να χρωματίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και αυτό το λέω από πρώτο χέρι όντας κι εγώ κάτοικος της περιοχής αυτής. 

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο παρελθόν την αγάπη μας για την street art και όχι αδικαιολόγητα... Ένα έργο μπορεί να σου αλλάξει τη μέρα να την κάνει πιο φωτεινή, πιο... θετική. Σε συνέχεια των σπουδαίων murals που κοσμούν τους τοίχους του κέντρου της πόλης η Αrt in progress που δραστηριοποιείται στην Πάτρα με επίκεντρο την διοργάνωση εικαστικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων έκανε την παρέμβαση της στο αντλιοστάσιο νερού που από το 1956 λειτουργεί στην συνοικία. 

Πιο συγκεκριμένα οι καλλιτέχνες Κλεομένης Κωστόπουλος και Αριστομένης Χατζηπαπάς πραγματοποίησαν μια συμβολική παρέμβαση με γκράφιτι στην οδό Ειρήνης και φιλίας...


Με υπέροχα χρώματα το εγκαταλελειμμένο αυτό αντλιοστάσιο άλλαξε και εντυπωσίασε όλους τους περίοικους και λίγο περισσότερο τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά ακριβώς δίπλα.

Ο χώρος είχε γεμίσει μουτζούρες και συνθήματα με τέτοιο τρόπο που πάντα πέρναγε απαρατήρητος. Τώρα πια καθάρισε και άλλαξε με έναν τρόπο που εμπνέει και άλλες συνοικίες της πόλης!

Οι καλλιτέχνες έκαναν τρομερή δουλειά όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που δείχνουν το πριν και το μετά του χώρου.

Άπαντες είχαν να πουν μια καλή κουβέντα και εκεί που νομίζαμε πως τίποτα καλό δεν γίνεται στην πόλη δύο νέοι άνθρωποι μας άλλαξαν πάλι την γνώμη!

Ευχαριστούμε!

Δείτε τις φωτογραφίες του patrasevents.gr:




Από τις εργασίες...