"Έχω προσωπικές φιλοδοξίες να με αγαπάνε οι άνθρωποι... Να γνωρίζω τους ανθρώπους και να τους αγαπώ και εγώ", μας είπε ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατά την διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ "Εγώ, ο άλλος άνθρωπος"!

Το βράδυ της Τρίτης ο προαύλιος χώρος του παλαιού Αρσακείου στην Πάτρα μετατράπηκε σε θερινό κινηματογράφο για να φιλοξενήσει την ταινία μεγάλου μήκους, του Λουκά Αγέλαστου και της Σπυριδούλας Γκούσκου. Ήταν μια γιορτή στην οποία ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ κ. Πολυχρονόπουλος έδωσε το "παρών"  στα πλαίσια του 1 χρόνου μαγειρέματος και παρουσίας στην Πάτρα μέσω της "κοινωνικής κουζίνας".

Η ταινία αποτελεί ένα χρονικό γύρο από τη δημιουργία της Κοινωνικής Κουζίνας. Πρόκειται για ένα "εγωιστικό" ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής σύγκρουσης και της πολιτικής παράκρουσης. Είναι μία …Οδύσσεια της κατσαρόλας μ' ένα προσφυγικό κουπί.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο άνεργος 47χρονος Κωνσταντίνος κάνει κάτι που σίγουρα τον φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη παρά την δυσπιστία ορισμένων. Όπως μας είπε "Έχω τα πάντα και δεν έχω τίποτα".

Για την γνωριμία του, με τον κ. Πολυχρονόπουλο μας μίλησε και οι δύο σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ:

Λουκάς Αγέλαστος: "Η γνωριμία με τον Κωνσταντίνο, προέκυψε γιατί ψάχναμε να γυρίσουμε μια ταινία μικρού μήκους με ήρωα έναν άνθρωπο που εμπνέει άλλους. Ρωτήσαμε φίλους, συγγενείς, ψάξαμε στο ίντερνετ και τελικά ένας φίλος ο Θανάσης ο Μιχαηλίδης μας είπε γι αυτή την δράση της κοινωνικής κουζίνας. Ψάξαμε και βρήκαμε τον Κωνσταντίνο και δέχθηκε την πρόταση μας.Μας έδωσε απλόχερα συνεντεύξεις υλικό και οτιδήποτε χρειαστήκαμε".

Σπυριδούλα Γκούσκου: "Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πολύ έξυπνος και δεν θα πει ψέματα. Θρασύς με την καλή την έννοια. Βλέπει μπροστά μόνο τον στόχο του δεν επηρεάζεται από τίποτα και από κανέναν. Είναι αμετάκλητος και οι εγωϊστικές του τάσεις (όπως λέει και στο ντοκιμαντέρ) μπορεί να δικαιολογηθούν γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έγινε στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και αυτό από μόνο του ήταν μια πολύ μεγάλη διάκριση. Έχει παίξει ακόμα στην Αθήνα και τον Αύγουστο θα είναι στο φεστιβάλ της Ιεράπετρας. Όπως ανέφερε ο κ. Αγέλαστος: "Έχουμε κάνει αιτήσεις στα φεστιβάλ του εξωτερικού έχουμε ήδη μια προφορική συμφωνία με το cosmote history οπότε θα παίξει και εκεί. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η ΕΡΤ αλλά και η Εσθονία που θέλει να δείχνει την ταινία για 3 χρόνια σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνεχίζουμε...", "στο μέλλον έχουμε σκοπό να κάνουμε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Έχουμε στα σκαριά σενάρια και παρακολουθούμε σχολές σκηνοθεσίας", συμπλήρωσε η κα. Γκούσκου.

Όπως επεσήμαναν οι δημιουργοί ο κ. Κωνσταντίνος, πράττει αυτό που το κράτος αδυνατεί να πράξει. Δεν ξερό αν κανείς το δικαιούται ή το δέχεται ή προς στιγμήν,το χειροκροτούμε...


H κοινωνική κουζίνα και η αλληλεγγύη πηγάζουν από το εγωισμό... (Ακούστε το ηχητικό):

Κάποιοι αμφισβητούν τα κίνητρα ενός ανθρώπου που κάνει τόσα για τους συνανθρώπους του δίχως ανιδιοτέλεια... (Ακούστε το ηχητικό):

Τι έχετε να πείτε για τους πολιτικούς; (Ακούστε το ηχητικό):

Που στην Πάτρα μπορεί να βρει κάποιος την "κοινωνική κουζίνα" (Ακούστε το ηχητικό):