Επίθεση στη δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας εξαπέλυσε η Α.ΚΙ.Δ.Α. (Αυτοδιοικητική Κίνηση Δυτικής Αχαΐας) σήμερα με αφορμή τις καταστροφές που άφησε η πρόσφατη καταιγίδα και τα προβλήματα που αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά και δεν έχουν αντιμετωπιστεί κατάλληλα τα τελευταία χρόνια. Η Α.ΚΙ.Δ.Α. ζητά από τη δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα για "να αξίζει η ζωή στην περιοχή".

Αναλυτικά αναφέρει το δελτίο Τύπου της Α.ΚΙ.Δ.Α.:

Η πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε και τη Δυτική Αχαΐα άφησε πίσω της καταστροφές .Η πρωτοφανής έντασή και διάρκειά της ήταν τέτοια που για μια ακόμα φορά κινδύνεψαν σπίτια, επιχειρήσεις και καταστράφηκαν καλλιέργειες. Ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες άμεσα, για τις ζημιές που υπέστησαν.

Η προχθεσινή καταιγίδα ανέδειξε πάλι τα προβλήματα που υπάρχουν στην Κάτω Αχαΐα και συγκεκριμένα στις οδούς: Πατρών -Πύργου, στη Β. Δημακοπούλου, στην Π.Π. Γερμανού, αλλά και στην περιοχή παράπλευρα της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ . Πρόκειται για προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης της πόλης τα οποία υπάρχουν χρόνια και σε κάθε νεροποντή πλημυρίζουν σπίτια αλλά και κάθε φορά, ακολουθούν οι καθιερωμένες υποσχέσεις χωρίς φωτογραφίες όμως.

Η σημερινή δημοτική αρχή υλοποιεί το τρίτο τεχνικό πρόγραμμα της θητείας της και έχει προχωρήσει κατά καιρούς σε πολλές τροποποιήσεις ,ποτέ όμως δεν ένταξε τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε αυτές τις περιοχές της πόλης ώστε να λυθεί το πρόβλημα οριστικά, ούτε φυσικά μπήκε στον κόπο κάποιες από αυτές τις παρεμβάσεις να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν από τους πόρους εκείνους που έδωσε η πολιτεία για τις καταστροφές του Οκτώβρη του 2015.

Στην σύνταξη του νέου τεχνικού προγράμματος, είναι επιβεβλημένο να συμπεριληφθούν αυτές οι παρεμβάσεις. Μαζί με αυτές, επιβάλλεται να δρομολογηθούν και οριστικές λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και στις δημοτικές κοινότητες και έχουν κατά καιρούς επισημανθεί. Για το λόγο αυτό καλούμε τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων καθώς και τα τοπικά συμβούλια να απαιτήσουν αυτές τις παρεμβάσεις από τη δημοτική αρχή.

Απ ότι φαίνεται, η αντίδραση της φύσης στις ανθρώπινες παρεμβάσεις στο περιβάλλον στην εποχή μας είναι κάτι παραπάνω από καταστροφική. Ο ρόλος της πολιτικής προστασίας πλέον είναι ουσιαστικός και μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις. Προϋπόθεση γι αυτό στο δήμο μας, είναι να υπάρχει και αντίστοιχη ετοιμότητα όταν προαναγγέλλονται τέτοια φαινόμενα.