Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας παρουσιάζει την Τρίτη 25 Ιουλίου το ορχηστρικό έργο του Ανδρέα Κατερινόπουλου «Ojos Verdes», από το οποίο προκύπτει και ο τίτλος της συναυλίας.

Τη βασική σύνθεση ερμηνεύει η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Ο πιανίστας, συνθέτης και δημιουργός Ανδρέας Κατερινόπουλος φιλοξενείται στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, σε μία μυσταγωγική παράσταση η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Πρόκειται για ένα μινιμαλιστικό έργο, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2014. Αποτελείται από 7 πρωτότυπα soundtracks και γράφτηκε για ένα υποθετικό φιλμ.


Η ορχήστρα αποτελείται από ένα μικρό ensemble εγχόρδων (string ensemble) και συγκεκριμένα από ένα κουιντέτο εγχόρδων, βιολιά, τσέλο, φλάουτο, πνευστά, ευρωπαϊκά κρουστά, κιθάρες, μπουζούκι και μαντολίνο. 

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα αποδοθεί το έργο «Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό». 

Το έργο αποτελείται από Σουίτες για μπαλέτο και κινηματογραφικές σουίτες ενώ ξεχωριστή θέση κατέχει το ποίημα του Federico Garthia Lorca «Η Κιθάρα» σε απόδοση της στιχουργού Λίνας Δημοπούλου. Για πρώτη φορά αποδίδεται το ποίημα του Γεώργιου Σεφέρη «Λίγο Ακόμα» σε μελοποίηση του συνθέτη.


Το λυρικό μπουζούκι σε συνδυασμό με την παρουσία των εγχόρδων στην παράσταση του Ιουλίου, η μουσική αυτή αντίθεση, είναι τα δύο πρόσωπα του Ανδρέα Κατερινόπουλου, παρουσιάζοντάς μας το μουσικό του πορτρέτο. 

Το Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με την οντότητα που το διακρίνει, σε συνδυασμό με την μουσική αλχημεία του έργου «Ojos Verdes», που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία μοντέρνας κλασικής μουσικής και world music, θα είναι το ιδανικό σκηνικό για να μεταφέρει το παρευρισκόμενο κοινό στο μαγικό μουσικό του σύμπαν. 
Photos & video Art: Constantinos Rizos / photomium.gr 

Τιμές εισιτηρίων: 10 & 7 ευρω (μειωμένο) 
Σημεία πώλησης 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ 
Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" 
10.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00 
Πλατεία Γεωργίου 
2610 273.613 
Music Station (ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34 
2610 222.411 
Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)Μαιζώνος 92 
2610 221.989 
Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30 
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)