Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες στην Δυτική Αχαΐα από την καλοκαιρία που έπληξε τα χωριά της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στο Ριόλο, στο Λάππα, στα Σαγέικα, στον Μύρτο, στα Καρέικα, στα Καραμεσινέικα, στην Λακκόπετρα, στο Λιμνοχώρι, εκεί που μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν καλλιέργειες μηνών.

Ειδικότερα ζημιές σημειώθηκαν στις ελιές, στα καρπούζια, στα κηπευτικά και στα αμπέλια, με τους αγρότες – παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, περιμένοντας πλέον να πάρουν τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης επόπτης του ΕΛΓΑ βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, κάνοντας μία πρώτη καταγραφή της κατάστασης. Στη συνέχεια οι αγρότες θα πρέπει να δηλώσουν τις καταστροφές που έχουν υποστεί, να περάσει εκ νέου κλιμάκιο από τον ΕΛΓΑ, περιμένοντας να πάρουν μετά από μήνες τις αποζημιώσεις τους.

Πάντως, ο Δήμαρχος, Χρήστος Νικολάου με επιστολή του στον ΕΛΓΑ ζητά την επίσπευση των διαδικασιών και των αποζημιώσεων προς τους αγρότες αφού όπως αναφέρει η περιοχή επλήγη από πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα.

Στην επιστολή του, ζητά ταυτόχρονα από την πολιτεία να δοθούν στους αγρότες καλύτεροι όροι αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους, σε ΔΕΗ, Εφορία, ΟΓΑ κτλ. Να σημειωθεί ότι πέρα από τις ζημιές που συνέβησαν σε αγροτικές καλλιέργειες υπήρχαν κατολισθήσεις σε χωριά της ορεινής δυτικής Αχαΐας, αλλά και  ζημιές μέσα στην Κάτω Αχαΐα.