Μέσα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος το πρόγραμμα του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος θα προχωρήσει σε σχετική συνέντευξη Τύπου όταν διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες του φεστιβάλ και των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι στην πλειοψηφία τους θεατρικές παραγωγές της αρχαίας δραματουργίας, με τον ΟΚΠΕ να φέρνει και φέτος στην Πάτρα, ορισμένες από τις πιο ποιοτικές και καλύτερες δουλειές του φετινού καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η επίσημη πρεμιέρα του φεστιβάλ θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και του Εθνικού Θεάτρου να ανεβαίνει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, σε μία μουσικοχορευτική παραγωγή με τον Τζίμη Πανούση στον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Πάτρα, θα έρθουν μέσω του ΟΚΠΕ και του φεστιβάλ του, η υπέροχη παράσταση "Λυσιστράτη", του Πέτρου Φιλιππίδη, που ανέβηκε στο θέατρο του Αιγίου πριν από μερικές μέρες, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές Αυγούστου θα ανέβει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας η παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς» του Σταμάτη Φασουλή, με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.


Το φετινό πρόγραμμα του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας θα αποτελείται από τουλάχιστον εννέα παραστάσεις και δύο συναυλίες, ενώ όπως και πέρυσι θα υπάρχει ένα κεντρικό πρόσωπο (την περασμένη χρονιά ήταν ο αξέχαστος Σωτήρης Μουστάκας) που θα κοσμεί την αφίσα.

Θα είναι ένας ηθοποιός ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός που έχει φύγει από την ζωή και κατά το παρελθόν είχε εμφανιστεί και είχε τιμηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας.

Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι το φεστιβάλ ιδρύθηκε το 1981 από τον Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο και από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί έναν σημαντικό ενεργό και ζωντανό πολιτιστικό φορέα, όχι μόνο για τα καλλιτεχνικά δεδομένα της Πάτρας, αλλά για όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, φέρνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα της θεατρικής σκηνής.

Μιλάμε για ανεπανάληπτες μοναδικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές στιγμές που έχουν μείνει αλησμόνητες στο κοινό της αχαϊκής πρωτεύουσας και σε όσους είχαν την τύχη να τις ζήσουν από κοντά, από τις μαρμάρινες κερκίδες του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας.

Στην φωτογραφία ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος με τον αείμνηστο πατέρα του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο, τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Κώστα Γεωργουσόπουλo, σε μία από αυτές τις υπέροχες παραστάσεις που έχει φέρει στην Πάτρα ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.