Ένας Πατρινός δημιούργησε μία εφαρμογή που σίγουρα θα φανεί χρήσιμη σε πολλούς το φετινό καλοκαίρι και σε όσους ψάχνουν παραλίες που να μην έχουν τσούχτρες για να κάνουν τα μπάνια τους.

Όπως πρώτο ήδη έχει γράψει το patrasevents.grπρόκειται για την εφαρμογή "www.swymm.net" που ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την εικόνα που επικρατεί σε πολλές παραλίες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας και έχει δημιουργηθεί από τον Ανδρέα Κομνηνό.

Η εφαρμογή αυτή έχει την δυνατότητα να ενημερώνει τους χρήστες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις παραλίες, αλλά και σε ποιες από αυτές υπάρχουν τσούχτρες.

Η δωρεάν αυτή εφαρμογή μέσα σε λίγες μέρες ξεπέρασε τους 20.000 χρήστες και μπορεί να ενημερώσει για πάνω από 160 παραλίες μέχρι ώρας, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Κομνηνός είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ειδικές σπουδές στον κινητό και διάχυτο υπολογισμό, ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάσκει στο ΕΑΠ σαν μέλος ΣΕΠ.