Ένας έμπειρος αλεξιπτωτιστής αυτοκτόνησε πηδώντας από αεροπλάνο, ενώ λίγο προηγουμένως είχε στείλει στη σύζυγό του μήνυμα λέγοντάς της ότι δεν θα ανοίξει το αλεξίπτωτο κατά την πτώση.

Ο Βιταντόνιο Καποτόρτο, μόλις 27 ετών, έστειλε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα στη σύζυγό του Κονστάνζα Λιτελίνι, στο οποίο της έλεγε ότι δεν θα τραβούσε το σχοινί που ανοίγει το αλεξίπτωτο και ότι θα πήγαινε κάπου υπέροχα. Στη συνέχεια πήδηξε από τα 13.500 πόδια.

Η 25χρονη σύζυγός του, βλέποντας το μήνυμα, έτρεξε στο κέντρο skydiving στο DeLand της Φλόριντα και παρακάλεσε το προσωπικό να εμποδίσει τον άντρα της να πηδήξει. Τότε, ένας υπάλληλος επικοινώνησε με τον πιλότο του αεροπλάνου, ο Καποτόρτο όμως είχε ήδη πηδήξει.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για να βρεθεί η σορός του, η οποία τελικά εντοπίστηκε λίγο αργότερα κοντά στο δημοτικό αεροδρόμιο της περιοχής.

Το ζευγάρι εργάστηκε στη United Parachute Technologies, μια εταιρεία που ασχολείται με αλεξίπτωτα. Ο Καποτόρτο, Ιταλός στην καταγωγή, ήταν έμπειρος αλεξιπτωτιστής και είχε πηδήξει περισσότερες από 600 φορές. Στα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα είχε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο από τις πτώσεις του με αλεξίπτωτο.

Εργαζόμενη, πάντως, στο κέντρο που πήγε πριν αυτοκτονήσει δήλωσε ότι φαινόταν κανονικός πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και απογειωθεί.