Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών για τον εορτασμό της Επετείου της Γαλλικής Επανάστασης της 14ης Ιουλίου, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στον χώρο του ξενοδοχείου Porto Rio. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών, Μορφωτικό και Πολιτιστικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργάνωσε για πρώτη χρονιά αυτή την εκδήλωση, έπειτα από επιθυμία του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα, M. Christophe Chantepy, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα στις 15 & 16 Μαΐου 2017.

Η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, Κα Γεωργία Πετροπούλου – Conan, άνοιξε την βραδιά καλωσορίζοντας τους περίπου 400 προσκεκλημένους και στη συνέχεια ο Γάλλος Πρέσβης, απηύθυνε έναν σύντομο μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό (βίντεο).

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Εκπρόσωπο της Πρεσβείας, Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Γαλλικού  Ινστιτούτου Ελλάδος και Πρόεδρο του Τάγματος Ακαδημαϊκού Φοίνικα Κ. Νικόλαο Χριστοδούλου και από την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στην Πάτρα Κα Χριστίνα Δευτεραίου.

H Κα Πετροπούλου τόνισε μεταξύ άλλων οτι η Γαλλική επανάσταση και η πτώση της Βαστίλλης άλλαξε τον ρούν της Παγκόσμιας Ιστορίας καθορίζοντας την μοίρα των ανθρώπων. Κλείνοντας, ευχήθηκε η γιορτή αυτή της 14ης Ιουλίου να αποτελεί “μήνυμα χαράς και αδελφοσύνης”.

Τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό για περίπου οκτώ λεπτά και η χορευτική επίδειξη που  προσέφερε η σχολή Tango “El Conventillo”, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην βραδιά.


Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, που συνέβαλλαν καθοριστικά στον εορτασμό της σημαντικότερης ημέρας για το Γαλλικό Έθνος και τους συντελεστές που φρόντισαν για την άρτια διεξαγωγή της.

Χορηγοί: Γέφυρα Α.Ε. , Ολυμπία Οδός, Εστιατόριο “Ναύτ-Οικο”, AMP, OSCAR, Επιμελητήριο Αχαΐας, DUR, Margelis Travel Services, Rotta del Vino, AFTOKINISI, Elite, Οινοποιία Achaia Clauss, Καββαδίας, Max Perry, Οινοποιία Παρπαρούση, Λιοφάγος Fireworks, Kayak, El Conventillo, idTeam, LOUX- Μαρλαφέκας, Μάριος Μανιατόπουλος – Τενόρος, Τσαλίδης Παναγιώτης – Πιάνο.

Συντελεστές: Ξενοδοχείο “Porto Rio”, Πυροτεχνήματα – Liofagos Fireworks- Andrikakis Fireworks, Ηχητική Επιμέλεια – Χατζηλάμπρου Παναγιώτης, Μουσική επιμέλεια – Γιάννης Καρμαλής, Φωτογραφική Κάλυψη – Χριστοδουλόπουλος Δημήτρης, AP Digital – Υπηρεσίες Διαφήμισης.