Άνθρακας ο θησαυρός ή παίζει να δούμε χρυσάφι εκεί στο Σαραβάλι, λίγο έξω από την Πάτρα;

Κάτοικος πάντως της περιοχής είναι αποφασισμένος να ψάξει για τον θησαυρό που ονειρεύεται, κάνοντας μάλιστα και σχετικό αίτημα στον Δήμο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για εκχώρηση ειδικής άδειας που να του επιτρέπει τις έρευνες και τις ανασκαφές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο συγκεκριμένος κάτοικος που μένει στο Σαραβάλι υποστηρίζει ότι έχει στην διάθεση του βάσιμες μαρτυρίες και στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ότι οι Γερμανοί έχουν κρύψει θησαυρό κοντά στην περιοχή, θάβοντας τον σε συγκεκριμένο σημείο του χωριού.

Ο θησαυρός αυτός που περιέχει πολλές χρυσές λίρες ανήκει στην οικογένεια του και οι Γερμανοί τους τον είχαν πάρει κατά την διάρκεια της κατοχής για να τον θάψουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα ήταν δικός τους.

Το αίτημα για άδεια που έχει φτάσει στην Επιτροπή αναφέρεται στην οδό Κρεστένων που στην ουσία είναι ένας αγροτικός δρόμος. Πάντως για να δώσει ο δήμος μία τέτοια άδεια θα πρέπει να προηγηθούν και άλλες από αρμόδιες υπηρεσίες, όπως είναι το υπουργείο Οικονομικών ή η Αρχαιολογία. Μένει να δούμε αν τελικά υπάρχει πράγματι θησαυρός στο Σαραβάλι και ένα σεντούκι με χρυσές λίρες που σίγουρα θα αλλάξει την ζωή αυτού που θα το βρει…