Σημαντικό πρόβλημα έχουν αρκετοί γονείς που προσπαθούν να βάλουν τα παιδιά τους στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω voucher.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς υπάρχουν αρκετοί ιδιωτικοί σταθμοί που τους ζητούν επιπλέον χρήματα, προκειμένου να διευκολύνουν την ένταξη των παιδιών τους στα προγράμματα αυτά.

Ως δικαιολογία για την απαίτηση τους αυτή προβάλλουν κάποιες επιπλέον δράσεις που ενδεχομένως να κάνουν τα παιδιά, όμως η ουσία είναι ότι το όλο ζήτημα καταλήγει σε μία μορφή έμμεσου πλην σαφέστατου εκβιασμού.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, γνωρίζει το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι από την στιγμή που το θέμα έχει να κάνει με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει έτσι και αλλιώς πολλά πράγματα.

Όμως, υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά του να καταγγείλει τις διάφορες περιπτώσεις στην ΕΤΒΑ, στην αρμόδια αρχή για τέτοια προγράμματα voucher, εφόσον του φέρουν στην διάθεση του συγκεκριμένα στοιχεία.

«Ο Δήμος γνωρίζει τι γίνεται και το ξέρει το θέμα. Υπάρχουν ιδιωτικοί σταθμοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, με την ουσιαστική ανοχή της κυβέρνησης αφού η ίδια έχει καθορίσει μία τέτοια πολιτική» τονίζει από την πλευρά του στο patrasevents.gr ο εκπρόσωπος του Δήμου στα ΜΜΕ, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

«Έχουμε ενημερώσει για το όλο ζήτημα το αρμόδιο υπουργείο και περιμένουμε να πάρει μέτρα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε την διάθεση για να συμβάλλουμε με κάθε μέσο στην παύση του όλου φαινομένου για να σταματήσουν ορισμένοι να εκβιάζουν γονείς».