Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», σε ανακοίνωσή του, επιρρίπτει ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στην ΑΔΕΠ.

Όλοι γνωρίζουν, ιδιαίτερα όσοι στο παρελθόν έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης (Αντιδήμαρχοι), τις χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπουν οι αστικοί νόμοι και αφορούν τη μεταφορά των Δημοτικών Ανωνύμων Επιχειρήσεων στο Δήμο. Συγκεκριμένα από τις 21 Μάρτη, που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μεταφορά της Επιχείρησης και των εργαζομένων της στον Δήμο, η Δημοτική Αρχή εξάντλησε όλα τα περιθώρια και κατάφερε να ολοκληρώσει, την διαδικασία στις 19 Ιούνη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κατάταξή τους στον Δήμο. 

Τα εντάλματα πληρωμής του μισθού τους, ως εργαζομένων στον Δήμο, έχουν αποσταλεί ήδη στον αρμόδιο Επίτροπο, ενώ έχουν τελειώσει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής, Δημοτικού Συμβουλίου) για να καταβληθούν οι υπόλοιποι μισθοί.

Η ευαισθησία και η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την μορφή απασχόλησης είναι δοσμένη και αποδεικνύεται με πράξεις και όχι στα λόγια.

Οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΠ, γνωρίζουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, που απέτρεψε το 2014 τον κίνδυνο του άμεσου κλεισίματος της  Επιχείρησης και την απόλυσή τους λόγω του ότι αυτή παρουσίαζε για 3η συνεχή χρονιά ελλείμματα με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Όσο για την προτροπή για «εντέλλεσθε» του Δημάρχου, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε από αυτούς που το μόνο «εντέλλεσθε» που γνώριζαν ήταν για κλήση εργαζομένων σε ΕΔΕ.