Νέα προοπτική ανοίγεται πλέον για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση, καθώς πέρα από την πρόσληψη δυο επικουρικών, προκηρύχθηκαν και δύο θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τη ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει το ilialive, η Μονάδα που από τον περασμένο Απρίλιο, παραμένει ανοιχτή χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ισχνού προσωπικού της, ενισχύεται, και από τον Σεπτέμβριο όχι μόνο διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της αλλά μπαίνει ξανά ο στόχος, «ανοίγματος» ακόμα μιας σημαντικής κλίνης με την έλευση των μονίμων ιατρών, προσφέροντας της προοπτική ζωής σε βάθος χρόνου.

«Τον περασμένο Απρίλιο όταν η λειτουργία της έφτασε σε οριακό σημείο υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κλείσει. Και η μονάδα δεν έκλεισε. Η άμεσή ενίσχυσή της με έναν επικουρικό γιατρό και η προκήρυξη δύο θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις προθέσεις μας. Είναι ταυτόχρονα και μια δικαίωση για το προσωπικό της ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό, που την κράτησε όρθια σε δύσκολες στιγμές υπερβάλλοντας εαυτούς» επισήμανε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, ο οποίος με σταθερά βήματα, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κερδίζει το ένα στοίχημα μετά το άλλο προς όφελος των ασθενών.

Ικανοποίηση στη ΜΕΘ

Η έγκριση της πρόσληψης δυο μονίμων ιατρών στη ΜΕΘ Πύργου, προκάλεσε ικανοποίηση στο προσωπικό της και όπως τόνισε η Συντονίστρια Διευθύντρια της Μονάδας κυρία Έφη Βρεττού, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική και αποτελεί το λόγο για τον οποίο όλοι έκαναν υπομονή. «Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι θα εξελιχθεί όπως πιστεύουμε. Όλο αυτό το διάστημα, έγιναν όλες οι δυνατές προσπάθειες για την ενίσχυση της Μονάδας και τελικά έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε και επιθυμούσαμε. Μέχρι όμως να βρούμε τις ισορροπίες μας και να μπούμε σε μια σειρά θέλει λίγο υπομονή ακόμα και θα την κάνουμε. Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των επικουρικών και η τελική λύση θα δοθεί με την έλευση των μόνιμων και εξειδικευμένων για την Μονάδα ιατρών καθώς και επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού που θα μας επιτρέψει το άνοιγμα ενός κρεβατιού ακόμα, φτάνοντας τα έξι. Και αυτή είναι η προοπτική μας».

Και μια μόνιμη θέση Παθολογίας

Το υπουργείο Υγείας ωστόσο ενέκρινε, εκτός από τις δύο θέσεις για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μια θέση Παθολογίας για την ενίσχυση της Παθολογικής κλινικής με έναν ακόμη μόνιμο γιατρό. «Πρόκειται για μια απολύτως αναγκαία προσθήκη σε μια κλινική κομβικής σημασίας για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της Νοσηλευτικής μας Μονάδας. Οι τρεις αυτές θέσεις προστίθενται στη μία θέση για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που ήδη έχει προκηρυχθεί» τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Ιεραρχούμε τις ανάγκες μας, παρεμβαίνουμε στοχευμένα σε τμήματα, κλινικές ή μονάδες στρατηγικής σημασίας , διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία τους, χτίζουμε στέρεες γέφυρες εμπιστοσύνης με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους».